LJUBLJANA

Grupa Mercator u 2020. planira prihode od 2,3 milijarde eura

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Grupa Mercator u idućoj godini planira 2,3 milijarde eura prihoda te dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) u iznosu od 110 milijuna eura, objavila je u srijedu uprava slovenskog trgovačkog lanca putem Ljubljanske burze.

To je više od najava za ovu godinu u kojoj u Mercatoru, prema ranijim najavama, očekuju prihode od 2,1 milijardu eura i EBITDA u iznosu 91 milijun eura.

"Mercator će 2020. nastaviti s realizacijom strategije razvoja u kojoj je ključno postići rast prihoda i poslovnu uspješnost najboljeg lokalnog trgovca na svim tržištima gdje kompanija posluje", navodi se u priopćenju u povodu prihvaćanja gospodarskog plana za iduću godinu. 

Mercator u idućoj godini planira i nastavak razduživanja te investicije u iznosu od 44 milijuna eura, od čega više od polovice u Sloveniji.

Planiran je nastavak aktivnosti na gradnji velikog logističko-distribucijskog centra u Ljubljani, čiji se završetak predviđa do kraja 2021. godine, ističu iz Mercatora. 

Taj je trgovački lanac danas objavio i da je povjerenik slovenske vlade u upravi Mercatora Gregor Planteu ustvrdio da u poslovanju Mercatora od 1. kolovoza do 31. listopada nije bilo nepravilnosti u smislu financijskog iscrpljivanja kompanije te da je u tom razdoblju poslovao u skladu s tzv. Lex Mercator, koji je slovenska vlada donijela 2017. kako bi u kompaniji zaštitila nacionalne interese.

Mercatorove poslovne operacije u razdoblju od kolovoza do kraja listopada ove godine odvijale su se "u skladu s načelima savjesnosti, ekonomičnosti i vjerodostojnosti" te pri tome Mercator nije ni na koji način bio prikraćen ili oštećen, ističe Planteu u danas objavljenom tromjesečnom izvješću u kojem ocjenjuje sukladnost poslovanja Mercatora s Lex Mercator. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini