PARIZ

Ekonomska aktivnost u Francuskoj na korak od pretpandemijske razine

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Ekonomska aktivnost u Francuskoj dodatno se normalizirala u srpnju i bila je samo sedam posto ispod pretpandemijske razine zahvaljujući poboljšanju u građevinskom sektoru, objavila je u ponedjeljak središnja banka.

U lipnju aktivost je bila devet posto ispod normalne razine i značajno se oporavila od ožujka kada su uvedene mjere blokade kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa. Rezultat je bilo spuštanje aktivnosti 32 posto ispod uobičajene razine.

“Oporavak je nastavljen u srpnju, iako umjerenijim tempom, u skladu s trendom predviđenim prošlog mjeseca", pokazuje mjesečno istraživanje središnje banke o uvjetima poslovanja.

Stopa iskorištenosti kapaciteta u industriji porasla je u srpnju za tri postotna boda, na 72 posto, naglašavaju u središnjoj banci, procjenjujući da će aktivnosti u proizvodnom i uslužnom sektoru biti stabilne u kolovozu.

Pozitivan trend nastavljen je u kontekstu opetovanog uvođenja ograničenja u Francuskoj i drugim europskim zemljama zbog skoka novih slučajeva zaraze koronavirusom, pri čemu vlade nastoje izbjeći potpunu blokadu koja je gospodarstvo bacila na koljena, napominje Reuters.

Francuska središnja banka potvrdila je da je drugo gospodarstvo eurozone u drugom tromjesečju palo 13,8 posto, 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini