ZAGREB

DZS: U siječnju promet industrije pao 2,4 posto na godišnjoj razini

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Ukupni promet industrije u Hrvatskoj u siječnju u odnosu na prosinac lani porastao je za 5,6 posto, dok je prema kalendarski prilagođenim podacima na godišnjoj razini pao za 2,4 posto, pokazuju podaci Državnoga zavoda za statistiku (DZS).

Ukupni sezonski i kalendarski prilagođen promet industrije u siječnju je u odnosu na prosinac 2019. na domaćem tržištu porastao za 8,9 posto, a na stranom za 1,5 posto.

Mjesečna usporedba prema glavnim industrijskim grupacijama pokazuje da je siječnju na mjesečnoj razini pala prodaja energije, za 22,1 posto, te trajnih proizvoda za široku potrošnju za 4,9 posto.

Istodobno je prodaja intermedijarnih proizvoda porasla za 9,6 posto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 8,2 posto, te kapitalnih proizvoda za 4,4 posto. 

Na godišnjoj je razini, u siječnju ove u odnosu na isti mjesec prošle godine, ukupni kalendarski prilagođen promet industrije na domaćem tržištu pao za 0,1 posto, a na stranom za 5,9 posto.

Pritom je prodaja trajnih proizvoda za široku potrošnju pala za 16 posto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju 7,5 posto, te kapitalnih proizvoda za 1,2 posto. 

Prodaja energije porasla je za 16 posto, a intermedijarnih proizvoda za 1 posto. 


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of