DUBROVNIK

Dubrovnik: Ministarstvo turizma sufinancira 10 dodatnih timova medicinske pomoći

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić potpisali su u petak u Dubrovniku ugovor o sufinanciranju deset dodatnih timova medicinske pomoći, tzv. turističkih ambulanti, u turističkoj sezoni za 2021. godinu.

Ministrica Brnjac istaknula je kako je sufinanciranje dodatnih timova medicinske pomoći nastavljeno i u 2021. godini jer je to izrazito važno u vremenu pandemije.

Ministarstvo turizma i sporta u ovoj je godini za tu namjenu osiguralo ukupno 1,5 milijuna kuna.

"Županijama s najvećim udjelom broja turista i noćenja dodjeljuju se sredstva za plaće liječnika, medicinske sestre i tehničara, lijekova i sanitetskog materijala za razdoblje od lipnja do rujna. Ugovorima omogućavamo adekvatnu medicinsku pomoć i osiguravamo dodatne punktove za testiranja. Želimo dodatno potaknuti povjerenje u Hrvatsku kao sigurnu i odgovornu destinaciju", poručila je Brnjac.

Po podatcima Ministarstva, od 2016. do 2021. godine za sufinanciranje dodatnih medicinskih timova u turističkoj sezoni Dubrovačko-neretvanskoj županiji dodijeljeno je 707,1 tisuća kuna.

Župan Dobroslavić izjavio je kako u programu sufinanciranja turističkih ambulanti, uz Županiju i Ministarstvo turizma i sporta, sudjeluju i domovi zdravlja te jedinice lokalne samouprave.

"Važno nam je da nam turisti imaju dodatnu zdravstvenu uslugu kroz turističku sezonu. Ove godine uveli smo i stalnu helikoptersku hitnu medicinsku službu. Vjerujem da ćemo ostvariti nešto sezone i da će ove turističke ambulante pridonijeti ukupnoj sigurnosti. Bit će i dobri punktovi za antigenske testove", rekao je Dobroslavić.

Ministrica Brnjac boravila je danas u Dubrovniku u povodu početka organiziranog cijepljenja turističkih djelatnika, a uz obilazak punkta za cijepljenje sastala se i s predstavnicima lokalnog turističkog sektora.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom