ZAGREB

Dubrovnik među najboljim kongresnim destinacijama u regiji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dubrovnik je za 2021. najbolja kongresna destinacija srednje i jugoistočne Europe u kategoriji do 1200 sudionika, prema regionalnom specijaliziranom časopisu za poslovni turizam Kongres Magazine.

O tom su priznaju Dubrovniku i njegovoj kongrensoj ponudi izvijestili u ponedjeljak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ), čiji direktor Kristjan Staničić ističe važnost takvog priznanja posebice u situaciji pandemije u kojoj je upravo poslovni turizam jedan je segmenta koji je najviše pretrpio.

Vjeruje da će priznanje Dubrovniku, ali i uvrštenje ostalih hrvatskih destinacija na listu regionalnih kongresnih odredišta prema Kongres Magazinu uvelike pomoći u daljnjem pozicioniranju Hrvatske kao destinacije za poslovna putovanja.

I iz Turističke zajednice grada Dubrovnika to smatraju važnim, nazivajući ga i prestižnim priznanjem, kao i nagradom svima koji djeluju u poslovnom turizmu.

Časopis za poslovni turizam Kongres Magazine objavio je i za ovu godinu listu najboljih kongresnih destinacija srednje i jugoistočne Europe "Meeting Experience Index 2021", na koju su, osim Dubrovnika uvrštene još iz Hrvatske i kongresne destinacije Split, Opatija, Rovinj i Šibenik.

U drugim kategorijama na toj listi, Beč je proglašen najboljom kongresnom destinacijom u kategoriji za više od 2000 sudionika, Tallinn u kategoriji do 2000 sudionika, Bohinj u kategoriji do 700 sudionika, a Prag su proglasili najboljim u kategoriji "Nova Europa".

Lista najboljih kongresnih destinacija temelji se na, kako kažu iz HTZ-a, složenom sustavu ocjenjivanja i dubinskim analizama ključnih segmenata industrije poslovnih putovanja, koji uključuje 75 kriterija ocjenjivanja.

Dubrovnik je ove godine, nakon lanjske 'pauze' zbog pandemije, krenuo s poslovnim skupovima, pa je tako, kako podsjećaju iz HTZ-a, prvi veliki međunarodni skup bio lipnju, ASTA konferencija sa 150 američkih putničkih agenata.

Time je i poslana poruka o oporavku organizacije poslovnih događanja, a do kraja godine u Dubrovniku će se održati mnoge konferencije, korporativna događanja i stručni skupovi, dok će se u 2022. u listopadu održati i M&I Forum za profesionalce u kongresnoj industriji, kažu iz HTZ-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater