(Hina/EPA)
Na programu 8. Good Food Festivala od 7. do 10. listopada naći će se Tjedan restorana, vinokušnje, gastro ture, kulinarske radionice i pivske večer, ali će zbog epidemioloških razloga izostati Dubrovačka trpeza, najavili su u petak iz dubrovačke Turističke zajednice.
Tradicionalna i humanitarna Dubrovačka trpeza održavala se kao vrhunac svih događanja posljednjeg dana festivala duž cijelog Straduna, gdje su se delicijama predstavljali dubrovački hoteli i restorani, pekari, slastičari, ugostitelji i vinari. Iz epidemioloških razloga nije održana 2020. godine, a ni ove godine nije u programu festivala.
Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Ana Hrnić istaknula je na predstavljaju programa u dubrovačkim Lazaretima kako je program usklađen s trenutnim okolnostima, uz više manjih događanja.
"Posebno izdvajamo Tjedan restorana, koji je građanima najzanimljiviji. Imamo sjajan odaziv jer sudjeluje više od trideset restorana sa zanimljivom ponudom. Uz to ćemo ponuditi i zanimljivu slatku ponudu, uz vinokušnje, gastro ture i radionice. Potrudili smo se da bude svega pomalo", rekla je Hrnić.
Dodala je kako se nada da će ove godine, za razliku od lani, puno više u programu uživati strani gosti.
"Turistička slika je i dalje dobra. Imali smo izvrstan kolovoz. Rujan je na razini 60 posto u odnosu na 2019. godinu, a najava je i da će listopad biti dobar. Uz to su i najave letova dobre pa smo optimistični za nastavak sezone", izjavila je Hrnić.
Festival će prvi put biti organiziran u skladu s Odlukom o ograničavanju korištenja jednokratne plastike za Grad Dubrovnik u sklopu projekta "Plastic Smart Cities".