ZAGREB

Cappelli: U Hrvatskoj trenutno 246 tisuća turista

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Hrvatskoj je trenutno 246 tisuća turista, izvijestio je u četvrtak ministar turizma Gari Cappelli.

"U Hrvatskoj je trenutno 246 tisuća turista i njihov broj raste za 20 do 30 tisuća dnevno", rekao je Cappelli na sjednici Vlade.

Dodao je kako je to znak da je Hrvatska "sigurna i prepoznatljiva" turistička zemlja.

Cappeli je te podatke iznio u sklopu rasprave o donošenju Uredbe o izmjeni Zakona o otocima, kojom se povećava količine zdravstveno ispravne vode za ljudsku potrošnju po subvencioniranoj cijeni sa 45 na 85 kubičnih metara godišnje po otočaninu.

Fizičkoj i pravnoj osobi koja obavlja gospodarsku djelatnost na otocima će se, prema današnjoj odluci Vlade, isporučivati zdravstveno ispravna voda za ljudsku potrošnju po subvencioniranoj cijeni do maksimalno 50 posto razlike između stvarne cijene vode i cijene vode koja je jednaka cijeni vode koju plaća ista kategorija korisnika u mjestu iz kojeg se voda isporučuje.

Vodni doprinos smanjuje se za 50 posto

Vlada je današnjom odlukom smanjila vodni doprinos, koji investitor plaća na gradnju građevina uključujući i građevinu koja se ozakonjuje, i to za 50 posto.

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić rekao je da je to smanjenje usklađeno s Akcijskim planom za smanjenje neporeznih i parafiskalnih davanja za 2020. godinu, koji je Vlada donijela u svibnju.

Smanjenje vodnog doprinosa, koji je prihod Hrvatskih voda za 50 posto, odnosi se za sve kategorije obveznika.

Godišnji prihod Hrvatskih voda od vodnog doprinosa tijekom 2019. godine iznosio je 240 milijuna kuna, a godišnji efekt smanjenja vodnog doprinosa iznosi 120 milijuna kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini