ZAGREB

Brojne srpanjske aviolinije iz Francuske za Hrvatsku

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

S početkom srpnja među brojnim aviolinijama koje se ponovo pokreću prema Hrvatskoj iz Europe su i linije iz Francuske, odnosno iz Pariza, Lyona i Nantesa prema zračnim lukama Zagreb, Split i Dubrovnik, koje kreću u petak, 3. srpnja, izvijestili su iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).  

Prve srpanjske letove između Francuske i Hrvatske najavljuje domaći prijevoznik Croatia Airlines, koji od petka, 3. srpnja najavljuje letove petkom i nedjeljom iz Pariza za Zagreb.

Uz te, 11. srpnja ponovo kreću i letovi kojima će Split biti povezan s Parizom, a uvodi se i let subotom iz Lyona, kažu iz HTZ-a prenoseći informacije direktorice HTZ-ovog predstavništva u Francuskoj (Parizu) Danijele Mihalić Đurica.

Najavljuje i da Air France planira povratak letova iz Pariza za Zagreb te iz Pariza za Dubrovnik od subote, 4. srpnja, a ta francuska nacionalna zračna kompanija će letjeti iz Pariza za Split od 13. srpnja.

Zračna kompanija Transavia također je najavila povratak letova za Hrvatsku u srpnju, s polascima iz Pariza za Split i Dubrovnik, ali i iz Nantesa za Dubrovnik, dok EasyJet najavljuje povratak letova iz Pariza za Split i Dubrovnik.

"Sigurnost destinacije, poduzete epidemiološke mjere i dostupnost informacija o ulasku u zemlju postaju ključni kriterij odabira odmorišne destinacije, zbog čega na tržištu Francuske trenutno vlada veliki interes za Hrvatskom", poručio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Povratkom letova za Hrvatsku i francuskim turistima su ponovno omogućeni avio dolasci, kaže Mihalić Đurica, koja ističe da ima zanimanja za te letove. 

Prema njenim informacijama, trenutno se bilježi trend porasta rezervacija za Hrvatsku kod brojnih francuskih touroperatora, poput Fram/Promovacance, Travel Europe, Top of Travel, Ovoyages i Voyamar.

"Ako se nastavi dobra epidemiološka slika Hrvatske očekuje se daljnji rast s ovog tržišta, posebno od kolovoza kada Francuzi u najvećem broju koriste godišnje odmore, ali i tijekom rujna i listopada za kada su pojedine avio kompanije već najavile produljene polaske prema jadranskim destinacijama, prije svega prema Splitu i Dubrovniku, tradicionalno najposjećenijim hrvatskim destinacijama za francuske goste, te Zagrebu", kaže Mihalić Đurica.

 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini