ZADAR

Brnjac u Zadru - Zadarska županija spremna za turističku sezonu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zadarska županija u potpunosti je spremna za turističku sezonu, ustvrdila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u petak u Zadru, poručivši i kako je iznimno važno poslati poruku svim našim emitivnim tržištima da smo sigurna destinacija. 

Ministrica se tijekom posjeta sastala s gradonačelnikom Zadra Brankom Dukićem, sa županom Zadarske županije Božidarom Longinom, predstavnicima Dogus grupe te obišla Športski centar Višnjik i Falkensteiner Premium camping na Boriku.

Po riječima župana Longina, u Zadarskoj županiji je trenutno 17 mjesta za testiranje turista na covid-19, od 64 koliko će ih se otvoriti.

"Oznaka Safe stay in Croatia je znak sigurnosti i odnosi se i na naše privatne iznajmljivače i na hotelske kuće, marine, kampove. Iznimno sam zadovoljna spremnošću Zadarske županije za nadolazeću sezonu i raduje me velik odaziv na cijepljenje", rekla je Brnjac, podsjećajući kako su uvjeti da ovu turističku sezonu dočekama spremni što prije procijepiti turističke djelatnike, osigurati zdravstvenu zaštitu svih dionika u turizmu i osigurati siguran boravak u Hrvatskoj.

Direktor Zračne luke Zadar Josip Klišmanić najavio je sezonu letova i vrlo veliki interes za Zadarsku županiju, a irska niskobudžetna kompanija Ryanair će s dva bazirana zrakoplova u zadarskoj zračnoj luci povezivati taj grad s 37 europskih destinacija.

"Ukupan broj destinacija pokriven iz Zadra bit će 58, što nikad do sad nije bio slučaj. Čak je i red letenja u srpnju i kolovozu gušći i jači nego što je bio rekordne 2019. godine. Nadamo se da je ova sezona uvod u oporavak turističkog tržišta i da ćemo se sljedeće godine vratiti u staro normalno i imati ponovno rekordne brojke", poručio je Klišmanić.

Zadarski gradonačelnik Branko Dukić predstavio je ministrici projekt gradnje novog hotela u sklopu ŠRC Višnjik, za što postoji više zainteresiranih investitora, a čime Zadar, osim kulturnog, razvija i sportski turizam.

Ministrica je s gradonačelnikom Dukićem te generalnim direktorom Dogus grupe Burakom Baykanom razgovarala i o planovima ulaganja u turistički sektor, kao i u nove turističke proizvode, koji se trebaju temeljiti na održivosti. Dogus Grupa je jedan od većih investitora u Hrvatskoj u zadnjih 10 godina, prije svega u sektoru turizma, a Brnjac je pozdravila izgradnju hotelskog smještaja najviše kategorije na prostoru bivše tvornice Maraska, a koji će podignuti ukupnu vrijednost zadarskog turističkog proizvoda. 

Ministrica je najavila i predstavljanje konkretnih aktivnosti i programa za oporavak i razvoj turizma, realizaciju turističke 2021. godine te unaprjeđenje turističke ponude.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini