ZAGREB

Brnjac s bavarskom ministricom Huml o pripremi Hrvatske za sezonu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u utorak se susrela s bavarskom državnom ministricom za europske i međunarodne poslove Melanijom Huml, s kojom je razgovarala o pripremi Hrvatske za turističku sezonu i o projektu "Stay safe in Croatia", priopćeno je iz Ministarstva.

Obje ministrice tom su prilikom naglasile važnost pridržavanja epidemioloških mjera te uspostave zajedničkih procedura za putovanja na razini EU.

„Njemačka i Hrvatska spremne su za korištenje EU covid digitalnih potvrda. Želimo produbiti našu suradnju te ćemo poseban naglasak staviti na turizam koji ima multiplikativni efekt na razvoj gospodarstva“, istaknula je Brnjac na sastanku.

Ministrica Huml rekla je kako Hrvatska i Bavarska odlično surađuju na EU temama te je podržala ulazak Hrvatske u Schengen 2022. godine. Također, izrazila je želju za suradnjom i razmjenom iskustava na području digitalnih tehnologija u turizmu.  

U sklopu dvodnevnog posjeta Bavarskoj, ministrica Brnjac održala je u utorak i sastanak s predstavnicima bavarske Udruge autobusnih prijevoznika, s kojima je razgovarala o kvalitetnijem povezivanju Hrvatske i Bavarske autobusnim prijevozom, navodi se u priopćenju.

„Suradnja s autobuserima iznimno je važna za Hrvatsku s obzirom da 6,4 posto turista u Hrvatsku dolazi autobusom. Nastavit ćemo komunikaciju kako bi osigurali da proces putovanja i prelazaka granica bude što jednostavniji. Tijekom 2019. godine njemački autobuseri su prevezli 350.000 turista u Hrvatsku, a za ovu godinu Hrvatska im je druga najtraženija destinacija“, izjavila je Brnjac. 

Regionalno udruženje bavarskih autobusnih kompanija (LBO) osnovano je 1946. godine u Muenchenu, a zastupa interese oko 1.100 privatnih bavarskih autobusnih tvrtki koje zapošljavaju 17.000 radnika i posjeduju 10.000 autobusa. Prema posljednjem TOMAS istraživanju o stavovima i potrošnji turista u Hrvatskoj iz 2019. godine, 6,4 posto turista u Hrvatsku dolazi autobusnim prijevozom, zaključuje se u priopćenju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater