DUBROVNIK

Brnjac: Od 1. svibnja niže boravišne pristojbe

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac najavila je u petak u Dubrovniku izmjenu pravilnika o boravišnoj pristojbi kojom će se ona već od 1. svibnja smanjiti, s obzirom na tešku situaciju u turizmu zbog pandemije koronavirusa.

Brnjac je izvijestila da je ministarstvo od regionalnih turističkih zajednicama zatražilo da se izjasne za koliko žele smanjiti boravišnu pristojbu.

"Dobili smo konkretne prijedloge za hotele i kampove i sve ćemo ih prihvatiti izmjenama pravilnika. Na primjer, s 20 na 10 kuna u Dubrovniku. Ne kasnimo i sve će biti spremno za sezonu", rekla je Brnjac.

Ona se u Dubrovniku sastala s predstavnicima lokalnog turističkog sektora, a naglasak je bio na osiguranju uvjeta u pripremi glavne turističke sezone.

"Glavni preduvjet za sezonu je da budemo 'zeleni', sigurna destinacija, čime šaljemo poruku emitivnim tržištima. Najvažnije je cijepiti turističke djelatnike i osigurati dodatne punktove za antigensko testiranje, a htjeli smo i potaknuti sektor na oznaku 'Stay Safe in Croatia', odnosno poštivanje epidemioloških mjera", rekla je Brnjac .

Napomenula je kako je informacija o cijepljenju turističkih djelatnika dobro prihvaćena na emitivnim tržištima.

Najavila je skorašnji dogovor o uvjetima i standardima za goste s brodova na kružnim putovanjima.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić rekao je nakon sastanka kako je bitno postići imidž sigurne destinacije te naglasio da je program letova za Dubrovnik još uvijek dobar i bez otkazivanja, ali je popunjenost nezadovoljavajuća.

"Nastojat ćemo da letova bude što više, a ako tako ne bude ići ćemo prema Vladi s inicijativom da vožnja autocestom prema Dubrovniku do Ploča bude po cijeni vožnje do Zadra", izjavio je Dobroslavić i dodao kako se ne smije dopustiti prošlogodišnja katastrofa od svega 20 posto turističkog prometa.

Poručio je kako će od ponedjeljka 26. travnja jedinstvena cijena PCR testiranja iznositi 650 kuna, a antigenskog 150 kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater