dzs

U ožujku obujam građevinskih radova 14,6 posto veći nego lani

| Autor: Hina
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Obujam građevinskih radova u ožujku je, prema kalendarski prilagođenim indeksima, bio veći za 14,6 posto nego u istom lanjskom mjesecu, dok je u odnosu na veljaču pao za 0,2 posto, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). 

Podaci DZS-a pokazuju da je u ožujku ove godine obujam radova izvedenih na zgradama bio veći za 19,4 posto u odnosu na ožujak 2023. godine, dok je obujam radova na ostalim građevinama veći za 4,9 posto.

Na mjesečnoj razini, u odnosu na veljaču, obujam građevinskih radova na zgradama je bio veći za 1,9 posto, dok je na ostalim građevinama bio manji za 0,5 posto.

U ožujku je 61,37 posto radnih sati na gradilištima odrađeno na novogradnji, a 38,3 posto na rekonstrukcijama, popravcima i održavanjima. Na zgradama je odrađeno 56,5 posto, a na ostalim građevinama 43,5 posto radnih sati.

Statistika prema izvornim indeksima pokazuje da je u prva tri mjeseca ove godine obujam građevinskih radova porastao za 14,6 posto u odnosu na isto razdoblje 2023. godine. 

Pritom je obujam radova izvedenih na zgradama bio veći za 20,5 posto, a obujam radova na ostalim građevinama za 4,2 posto.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of