u očekivanju rekordne sezone

Španjolski avioprijevoznici povećavaju kapacitete pred ljeto

| Autor: Hina
(Foto: Toni Marimon/AP)

(Foto: Toni Marimon/AP)


Španjolske aviokompanije povećale su kapacitete u očekivanju rekordne ljetne sezone, uvjerene da će građani nastaviti putovati, unatoč inflaciji, rekao je u utorak čelnik udruge zračnih prijevoznika.

Od početka travnja do kraja listopada članice grupe planiraju do 758.000 letova, za devet posto više nego u istom razdoblju 2023. Broj sjedala trebao bi biti povćan za 13 posto i putnicima će na raspolaganju biti do 240 milijuna mjesta.

"Čini se da sve upućuje na pretpostavku da ćemo i ovoga ljeta bilježiti rekordne brojke u potražnji. Ljudi putuju više nego prije unatoč inflacijskim napetostima", rekao je čelnik Španjolske udruge avioprijevoznika Javier Gandara na konferenciji za novinare.

Potražnja za putovanjima u slobodno vrijeme procvjetala je nakon ukidanja pandemijskih ograničenja i još je snažna, unatoč pritisku na prihode kućanstava.

Zračni prijevoznici povećavaju broj dostupnih sjedala na linijama između Španjolske i tržišta poput Njemačke i Britanije, koja su se u ljeto 2023. još oporavljala od pandemije, u uvjetima ubrzanog rasta cijena.

Na letovima prema Kanarskim otocima i Andaluziji, najpopularnijim španjolskim odredištima ljetnog turizma, bit će postavljeno 14 posto više sjedala, a na letovima prema Madridu i Barceloni 15 posto više nego lani, rekao je Gandara.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum