turistička organizacija visit berlin

Berlin se intenzivno priprema za Euro i očekuje više od 14 milijuna turista

| Autor: Hina
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Berlinska turistička organizacija Visit Berlin predstavila je u petak u Zagrebu turističke i kulturne sadržaje koje priprema za vrijeme europskog nogometnog prvenstva i ljeta, očekujući da će glavni njemački grad ove godine posjetiti više od lanjskih 35 tisuća turista iz Hrvatske i više od ukupnih oko 14 milijuna.

Predstavljanje turističke ponude Berlina organizirao je regionalni ured Njemačke turističke organizacije, pri čemu je direktor Visit Berlina Burkhard Kieker nagalasio da je Berlin uvijek otvoren i tolerantan grad kojeg posjećuju turisti iz cijelog svijeta.

Očekuje se oko 50 tisuća navijača iz Hrvatske

"Nijemci su kao i Hrvati vrlo strastveni za nogometom, i kao navijači i kao igrači, a čuli smo da volite i pivo što nas dodatno povezuje. Očekujemo da bi za vrijeme nogometnog Eura u Berlin moglo doći oko 50 tisuća navijača, a možda i više bude li Hrvatska igrala finale, koje je opet u Berlinu, kao i njezina prva utakmica na olimpijskom stadionu. Nikad se ne zna, nogomet je to", poručio je Kieker.

Među navijačima sigurno neće svi imati ulaznice, a ako ih netko i nema kaže da to nije razlog da ne dođe u Berlin, jer će se utakmice prenositi na velikim ekranima po cijelom gradu u fan zonama.

Najvećom atrakcijom označio je fan zonu kod Brandenburških vrata, gdje će se biti postavljen veliki travnjak i biti zabranjen promet. Iznad vrata će biti simbolično postavljene vratnice gola, a u sredini veliki ekran za prijenos utakmica.

U toj, kao i u svim drugim fan zonama, bit će dostupni hrana, piće i ostalo. Kieker kaže da cijene neće ići puno gore.

"Sretni smo što je vaš nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines uveo izravne letove Zagreb-Berlin koji kreću i prije EURO-a. Nadamo se da će biti puni s obje strane", rekao je Kieker.

Tijekom 2023. godine Berlin je po njegovim riječima posjetilo oko 35 tisuća hrvatskih turista što bi ove godine moglo biti i više, kao i više od lanjskih ukupnih oko 30 milijuna turističkih noćenja, jer se samo oko Eura očekuje dva do tri milijuna turista više nego lani u isto vrijeme.

Naglasak na kulturi

Na predstavljanju je rečeno i da je naglasak u ponudi za turiste, ali i stanovnike, na kulturnim sadržajima i raznim eventima, kojih je svakodnevno u tom gradu oko dvije tisuće, a za vrijeme Eura će biti i stotinjak specijalno organiziranih.

Od mnogih izložbi, poput one Andya Warhola i drugih u muzejima i galerijama, do koncerata, performansa i open air techno festivala te opere na otvorenom i mogućnosti shopinga, u Berlinu vjeruju da će svatko naći nešto za sebe i uživati u tom gradu.

Za jesen se pak sprema proslava 35 godina od pada berlinskog zida.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum