vijest za ulagače

Isplata kamata za sve vlasnike narodnih obveznica 8. ožujka, evo detalja

| Autor: Novi list
(Arhiva Novog lista)

(Arhiva Novog lista)


Središnje klirinško depozitarno društvo (SKDD) 8. ožujka provest će isplatu kamate po obveznici izdavatelja Republike Hrvatske, oznake RHMF-O-253B, ISIN: HRRHMFO253B1 (dalje: narodna obveznica) svim njezinim imateljima.

Podsjetimo da je Republika Hrvatska 8. ožujka 2023. godine izdala narodnu obveznicu te time napravila povijesni iskorak u izdanjima državnih obveznica ponudivši priliku za kupnju obveznice i fizičkim osobama, a koju priliku je iskoristilo preko 40.000 ljudi kupivši narodne obveznice.

"Izuzetno smo zadovoljni što Središnje klirinško depozitarno društvo, kao jedna od ključnih institucija hrvatskog financijskog tržišta, ima značajnu ulogu u ovom procesu. Našim najboljim znanjima, ali i korištenjem najsuvremenijih tehnoloških platformi koje su prilagođene najboljim praksama i standardima europskih tržišta, svi zajedno doprinosimo stabilnosti i daljnjem razvoju nacionalnog tržišta kapitala, osiguravajući istovremeno kvalitetnu uslugu našim korisnicima", istaknula je Dora Matošić, predsjednica Uprave SKDD-a.

Isplatu kamata po narodnoj obveznici SKDD će provesti svim njezinim imateljima (dalje: ulagateljima) koji će 7. 3. 2024. godine na kraju dana, na svom računu vrijednosnih papira u SKDD-u, imati narodnu obveznicu.

Iz SKDD-a ističu da će kamatu isplatiti na onaj IBAN imatelja narodnih obveznica koji je evidentiran na računu ulagatelja u SKDD-u na kojem se nalaze upisane narodne obveznice. Za nove ulagatelje koji nisu imali otvoren račun vrijednosnih papira u SKDD-u prije kupnje/upisa narodne obveznice to je onaj IBAN koji je ulagatelj naveo na upisnici za narodnu obveznicu dok za ulagatelje koji su već imali u SKDD-u otvoren račun za vrijednosne papire prije kupnje/upisa narodne obveznice to je IBAN koji je ranije bio upisan na njihovom računu u SKDD-u.

Više informacija svi zainteresirani mogu pronaći na internetskim stranicama SKDD-a

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum