problemi u industriji igara

Sony otpušta 900 zaposlenika PlayStationa i zatvara londonski studio

| Autor: Hina
(Reuters)

(Reuters)


Japanski Sony ukida oko 900 radnih mjesta u odjelu za PlayStation i zatvara studio u Londonu, priopćila je kompanija, dok se industrija videoigara bori s oporavkom od pada nakon pandemije.

Otkazi će zahvatiti oko osam posto zaposlenih od Amerike do Azije i dolaze nekoliko dana nakon što je Sony smanjio godišnja očekivanja prodaje konzole PlayStation 5.

"Zaključili smo da su teške odluke postale neizbježne", rekao je Sonyjev voditelj poslovanja igara Jim Ryan, okrivljujući za to promjene u načinu kako se industrija videoigara razvija, distribuira i lansira proizvode.

Sony otpuštanjima slijedi Microsoft i Riot Games u vlasništvu Tencenta, koji su također posljednjih mjeseci zbog sporog oporavka na tržištu igara otpustili tisuće zaposlenika.

Svjetsko tržište videoigara poraslo je u prošloj godini slabih 0,6 posto, na 184 milijarde dolara, prema podacima industrijskog alata za praćenje Newzoo, ali to je puno bolje od pada iznad pet posto u 2022. godini.

Otkazi će utjecati i na druge Sonyjeve studije, uključujući američki Insomniac Games koji je radio na igrama poput  Marvelovog Spider-Man 2 i Naughty Dog, studija koji stoji iza The Last of Us.

Sony je početkom mjeseca objavio da od sljedeće financijske godine očekuje postupni pad prodaje jedinica PlayStationa 5 i da u nadolazećoj poslovnoj godini ne planira izdati nijedan veliki franšizni naslov.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of