zse

Crobexi oslabili, u fokusu poslovni rezultati kompanija

| Autor: Hina
Burza (Pexels)

Burza (Pexels)


Na Zagrebačkoj su burzi u utorak ujutro Crobex indeksi blago pali, uz skroman promet, dok ulagači prate kvartalne poslovne rezultate domaćih kompanija.

Crobex indeks bio je u 10,30 sati u minusu 0,22 posto, na 2.797 bodova, dok je Crobex10 oslabio 0,17 posto, na 1.670 bodova.

Jučer su indeksi stagnirali, nakon što su krajem prošloga tjedna dosegnuli najviše razine u povijesti.

Redovni promet dionicama iznosio je do 10,30 sati oko 330 tisuća eura, otprilike 500 tisuća manje nego jučer u ovo doba.

Najveći promet, više od 90 tisuća eura, ostvaren je dionicom Zagrebačke banke, kojoj je cijena skliznula 1,05 posto, na 18,80 eura.

Dionicom Istarske kreditne banke Umag ostvaren je, pak, promet od oko 87 tisuća eura, pri čemu je poskupila 3,6 posto, na 464 eura.

Dionicom Končara ostvaren je, pak, promet od gotovo 40 tisuća eura, pri čemu joj je cijena pala 2,3 posto, na 256 eura.

Promet veći od 20 tisuća eura ostvaren je s još dva izdanja. Pritom je cijena dionice Brodogradilišta Viktor Lenac porasla više od 2 posto, na 3,98 eura, dok cijena AD Plastika stagnira na 13 eura.

Kao i prethodnih dana, u fokusu ulagača su poslovni rezultati domaćih kompanija u posljednjem lanjskom tromjesečju.

Jutros je, među ostalim, Atlantic grupa izvijestila da je u prošloj godini ostvarila neto dobit od 31,2 milijuna eura, što je rast od 20 posto u odnosu na prethodnu godinu. Prihodi od prodaje iznosili su lani oko 974 milijuna eura, što u odnosu na prethodnu godinu predstavlja rast od 15,1 posto.

Cijena dionice Atlantic grupe pala je 1,75 posto, na 56 eura, uz promet od oko 15 tisuća eura.

Osim poslovnih rezultata, u fokusu ulagača bit će danas objava Državnog zavoda za statistiku (DZS) o prvoj procjeni kretanja bruto domaćeg proizvoda (BDP)u četvrtom kvartalu prošle godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum