postignut dogovor

Konzum ulaže 30 milijuna eura u primanja zaposlenika. Bruto plaća rast će za 20 posto

| Autor: Hina
(Snimio Sergej Drechsler)

(Snimio Sergej Drechsler)


Trgovački lanac Konzum, iz sastava Fortenova grupe, u utorak je izvijestio da u primanja više od 10 tisuća zaposlenika ulaže više od 30 milijuna eura.

Riječ je, kako se navodi u priopćenju, o najvećem ulaganju u povijesti kompanije koje će obuhvatiti više od 10 tisuća zaposlenika i koje se odnosi na sva radna mjesta u maloprodaji, veleprodaji, logistici i internet prodavaonici te na više od polovice zaposlenika na administrativnim i uredskim radnim mjestima.

Tako će, primjerice, bruto plaća na radnom mjestu prodavač, na kojem radi više od 50 posto svih zaposlenika Konzuma, rasti u prosjeku za 20 posto. Uz to, dodatno je povećan i iznos ostalih materijalnih prava - božićnice, regresa i naknade za topli obrok.

Izvršni direktor za maloprodaju Fortenova grupe i predsjednik Uprave Konzuma Zoran Mitreski je kazao kako je kontinuirano ulaganje u primanja zaposlenika i poboljšavanje uvjeta rada njihova misija te kako je cilj ovog ulaganja da se svi zaposlenici osjećaju pravedno plaćenima za svoj rad i doprinos poslovanju.

Povećanju plaće prethodili su razgovori sa Sindikatom trgovine Hrvatske, koji je pozdravio inicijativu Konzuma.

Predsjednica sindikata Zlatica Štulić je istaknula kako s Konzumom već dugi niz godina imaju dobru suradnju i produktivan socijalni dijalog čiji je rezultat potpisan Kolektivni ugovor.

U priopćenju se navodi kako su, osim najavljenog povećanja primanja, zaposlenici Konzuma dobili i božićnicu te dar za dijete, čiji iznosi su početkom godine povećani.

Također, Konzum redovito isplaćuje i jubilarne nagrade, naknadu za novorođenče, naknadu za topli obrok, prijevoz i nagradu za učinak, dodatno zdravstveno osiguranje itd., navodi se u priopćenju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum