ZAGREB

HT preuzima natrag tehnološku jedinicu za izgradnju i održavanje svoje mreže od ENT Servisa

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatski telekom (HT) nakon gotovo deset godina preuzima nazad tehnološku jedinicu za izgradnju i održavanje svoje mreže od Ericsson Nikola Tesla Servisi (ENTS), a to preuzimanje dio je razvojne strategije, izvijestili su u petak iz HT-a. Prijenos, zajedno sa zaposlenima, predviđen je 1. siječnja 2024.

Tehnološku jedinicu za izgradnju i održavanje mreža HT je izdvojio u ENTS od rujna 2014., a ta jedinica, dodaju iz HT-a, obuhvaća poslove planiranja i izgradnje fiksne i mobilne mreže, održavanja elektroničke komunikacijske infrastrukture, nadzora telekomunikacijske mreže, terenskog održavanje aktivne pristupne mreže i pasivne mreže.

"Objedinjavanjem svih strateških segmenata poslovanja unutar kompanije, HT nastavlja s transformacijom operativnog modela, poboljšava fleksibilnost poslovanja sukladno industrijskim trendovima te stvara preduvjete za daljnji razvoj fiksne i mobilne mreže", istilu iz HT-a.

Objašnjavaju i da će im novi operativni model omogućiti daljnju optimizaciju poslovanja, a korisnicima još bržu i kvalitetniju uslugu.

Za suradnja s ENTS tijekom proteklih godina naglašavaju da je bila jako uspješna u više područja, uključujući i najveće uvođenje optike u Hrvatskoj, modernizaciju mobilne mreže, uvođenje 5G usluga, uz najveću razinu zadovoljstva korisnika u povijesti HT-a.

Predsjednik uprave HT-a Kostas Nebis poručio je da kompaniju Ericsson Nikola Teslom smatraju jednim od najpouzdanijih i najprofesionalnijih partnera u telekomunikacijskoj industriji te da će suradnju nastaviti u drugim segmentima.

Član uprave HT-a Boris Drilo istaknuo je da će ponovno preuzimanje aktivnosti planiranja, izgradnje i upravljanja od ENTS-a omogućiti HT-u daljnje poboljšanje internih sposobnosti s ciljem daljnjeg jačanja kvalitete mreže i dodatnog poboljšanja usluga.

Istodobno je zaposlenicima ENTS-a angažiranim na poslovima izgradnje i održavanja HT mreže poželio dobrodošlicu u HT Grupu.

Ti zaposleni su, po ocjeni predsjednice ENT-a Gordane Kovačević, iskazali veliki trud i predanost u području izgradnje i održavanja HT mreže, posebice tijekom izvanrednih okolnosti covid-19 pandemije i razornih potresa u Hrvatskoj.

Poručila je da ENT kao lider na ICT tržištu ostaje snažno usmjeren na digitalnu transformaciju industrija i društva, s fokusom na profitabilnija i strateška područja iz temeljnog poslovanja i investiranju u održivu budućnost.

Odličnu suradnju sa HT-om i uspješno ispunjavanje ugovornih obveza prema tom telekomu naznačio je i direktor ENTS-a Dario Runje, zahvalivši se svima posebice na trudu u najzahtjevnijem razdoblju od 2019. do 2023., bez koje kvaliteta usluga koje su pružali HT-u ne bi bila moguća.

Kompanija ENTS će do kraja 2023. profesionalno, uz zadržavanje najviše kvalitete usluge, izvršavati sve aktivnosti iz trenutno važećeg ugovora za HT, a u suradnji s matičnom kompanijom ENT tijekom ove godine i u idućem razdoblju nastavlja s realizacijom obveza za ostale kupce, zaključio je Runje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum