ZAGREB

IT kompanija Undabot očekuje snažan rast prihoda u ovoj godini

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatska tehnološka kompanija Undabot predstavila je u utorak novu mobilnu i TV platformu za streaming audio-vizualnog sadržaja i video igara cliq.de te najavila kako ove godine očekuje rast prihoda za 50 posto, na više od 4,5 milijuna eura, piopćeno je iz te kompanije.

U prošloj godini kompanija je ostvarila rast prihoda od 37 posto u odnosu na 2021., na 3,09 milijuna eura te dobit od gotovo 187 tisuća eura.

Izvršni direktor Undabota Hrvoje Kapetanović istaknuo je da je rast prihoda u prvom kvartalu tekuće godine u odnosu na isto razdoblje lani dosegnuo 92 posto. Po njegovim riječima, Undabot planira zaključiti prvu polovinu 2023. s 2,4 milijuna eura prihoda.

Udio izvoza u prihodima 2022. godine je iznosio 86 posto, a u prvom kvartalu ove godine 98 posto. Većina inozemnih klijenata dolazi iz zemalja sjeverne i zapadne Europe, Ujedinjenog Kraljevstva i SAD-a, navodi se u priopćenju.

Undabot, koji posluje već 10 godina, nudi cjelokupna tehnološka rješenja kroz usluge tehničkog konzaltinga, dizajna i razvoja kompleksnih web i mobilnih rješenja po mjeri klijenta. Neki od referentnih projekata rađeni su za klijente kao što su Coca-Cola Hellenic Group, CLIQ Digital, Styria Media Group, Austrijska pošta, A1 Telekom Austria Group, Wiener Osiguranje, Njuškalo, Foreo i Nova TV, navode u priopćenju.

Kompanija zapošljava 70 visoko kvalificiranih tehnoloških stručnjaka, a u zadnje tri godine broj zaposlenih je udvostručen. 

Kapetanović je najavio da kompanija u budućnosti planira proširiti portfolio usluga, daljnje širenje na tržištima SAD-a, sjeverne i zapadne Europe i otvaranje ureda u inozemstvu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini