RIJEKA

Komadina: Primorsko-goransku županiju očekuje najbolja turistička sezona dosad

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je da će, nastavi li se istim tempom, turistička sezona u županiji biti najbolja do sada, potkrijepivši to podatkom da je u prvih pet mjeseci ostvareno 1,8 milijuna noćenja, što je 20 posto više nego u istom razdoblju lani.

U svibnju je u Primorsko-goranskoj županiji ostvareno više od 880 tisuća turističkih noćenja, što je 25 posto više nego u svibnju lani.

"Nastavi li tim tempom, a nadamo se da hoće, čeka nas najbolja turistička sezona", ocijenio je Komadina na redovnoj konferenciji za novinare te izvijestio o pojačanom angažmanu sigurnosnih i zdravstvenih službi tijekom ljetne sezone.

Planira se organizacija turističkih ambulanti na lokacijama na kojima su uspostavljene lani, u Crikvenici, Krku, Njivicama, Opatiji, Malom Lošinju, Martinšćici, Nerezinama, Cresu i Rabu. Uz to, Općina Baška je uspostavila turističku ambulantu, koja je već počela s radom.

Tijekom ljetne sezone provodit će se plan pojačanja dostupnosti Hitne medicinske službe i zaposliti nekoliko dodatnih liječnika, medicinskih sestara i vozača.

Župan je izvijestio da je PU primorsko-goranska i ove turističke sezone zatražila ispomoć policijskih službenika iz unutrašnjosti, a u sklopu MUP-ova projekta „Sigurna turistička destinacija“ očekuje se dolazak policijskih službenika iz Slovačke, Slovenije, Poljske, Bavarske i Donje Saske, koji će biti raspoređeni u policijskim postajama uz more.

Komadina je za sljedeći tjedan najavio susret premijera Andreja Plenkovića sa županima u Slavonskom Brodu, kazavši da je za taj susret kandidirao tri teme: financiranje povećanih troškova poslova državne uprave koje provode županije, izmjene Zakona o upravljanju državnom imovinom i novi krug porezne reforme.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini