ZAGREB

Osnovana Udruga hrvatskih britanskih profesionalaca

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Londonu je osnovana Udruga hrvatskih britanskih profesionalaca ACBP (Association of Croatian British Professionals), čiji je cilj povezati hrvatske stručnjake koji žive i rade u Ujedinjenom Kraljevstvu, priopćili su u petak iz te udruge.

U Ujedinjenom Kraljevstvu trenutno boravi između 15 i 20 tisuća Hrvata i njihovih obitelji, a mnogi od njih su eksperti i menadžeri u raznim sektorima poput financija i IT-ja, kulture, obrazovanja i znanosti.

Udruga će se baviti organiziranjem profesionalnih i društvenih događaja s namjerom stvaranja i povećanja zajednice hrvatskih talenata.

ACBP želi biti centralno mjesto na kojem će članovi razmjenjivati znanja i iskustva te se aktivno podržavati u profesionalnom i privatnom pogledu. Supredsjednici udruge su Krešimir Krajnović i Margareta Klinčić Tremac, koji su dosad okupili već oko 150 članova. 

Supredsjednici udruge ističu da im je vizija  stvoriti jedinstvenu i snažnu zajednicu hrvatskih stručnjaka u Velikoj Britaniji koja će biti prepoznata i cijenjena u Ujedinjenom Kraljevstvu i Hrvatskoj. Cilj im je potaknuti povezivanje i suradnju među hrvatskim stručnjacima te između hrvatskih i britanskih tvrtki. 

Prvi izlazak u javnost udruga je obilježila u travnju domjenkom u hrvatskom veleposlanstvu u Londonu, gdje im se prigodnim govorom obratio i hrvatski veleposlanik u UK-u Igor Pokaz.

Pokaz je naglasio da mu je zadovoljstvo što je  konačno ostvaren  projekt koji je dugo priželjkivao vidjeti tijekom mandata u Londonu.

"Od samog dolaska i upoznavanja ljudi koji rade i žive u Velikoj Britaniji, primijetio sam da su iznimno uspješni u različitim sektorima kao što su IT, znanosti, glazba, umjetnost i financije, ali nisu bili međusobno povezani. Vjerujem da će ova udruga postati dinamična organizacija koja će uspješno funkcionirati i pružati platformu našim ljudima da se druže, umrežavaju, dijele informacije te pružaju međusobnu podršku. Konačno, želimo osigurati da naši članovi ostanu povezani sa svojom hrvatskom domovinom”, rekao je Pokaz.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini