OSIJEK

Gospodarski centar Osječko-baranjske županije otvara se 21. travnja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Gospodarski centar Osječko-baranjske županije, kao novi prostor za održavanje sajmova i drugih gospodarskih aktivnosti, bit će otvoren 21. travnja, a prva manifestacija u novom objektu bit će osječki Proljetni sajam, koji će se održati od 21. do 23. travnja, izvijestili su u četvrtak čelnici Županijske i osječke Gradske uprave.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić rekao je na konferenciji za medije kako će novi objekt u idućem razdoblju biti središte svih gospodarskih aktivnosti u Županiji, i to ne samo sajmova nego i poslovnih sastanaka, konferencija te okupljanja svih koji gospodarstvom i poduzetništvom podižu kvalitetu života na tom području.

Podsjetio je da je ukupna vrijednost projeka 71 milijun kuna, od čega je 45 milijuna kuna iz sredstava EU fondova, dok je Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova sufinanciralo projekt s 9,38 milijuna kuna, Županija je osigurala 17 milijuna kuna, a grad Osijek, kao projektni partner, darovao je zemljište za izgradnju vrijedno 26 milijuna kuna.

Iako je novoizgrađeni objekt više nego dovoljan da zadovolji potrebe organiziranja sajmova, Anušić je najavio kako će se projekt Gospodarskog centra nastaviti u drugoj fazi, u kojoj je predviđena izgradnja poslovnog tornja, velikih izložbenih hala i popratnih sadržaja.

"Osim sajmova, koji su se održavali na dosadašnjem sajamskom prostoru Pampas, kao što su Proljetni i Jesenski sajam te Sajam lova i ribolova, s kojima ćemo nastaviti i u novom prostoru, planiramo i organiziranje specijaliziranih sajmova, a godišnje planiramo organizirati između šest i osam sajmova", kazao je Anušić.

Osječka dogradonačelnica Jasenka Crnković smatra da je Osijek tim kapitalnim gospodarskim projektom dobio sajamski prostor kakav najveći grad istoka Hrvatske i zaslužuje.

Grad Osijek je od početka to prepoznao kao strateški gospodarski projekt, koji će dati dodanu vrijednost razvoju gospodarstva ovoga područja te poticanju malog i srednjeg poduzetništva, ocijenila je Crnković.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić-Milardović najavila je kako će na Proljetnom sajmu, uz ostale, nastupiti renomirane tvrtke kao što su Saponia, Kandit, Žito, Nexe, Podravka, Belje, DS Smith te značajan broj manjih tvrtki, koje su i do sada izlagale na sajmovima, kao i neke koje se do sada nisu pojavljivale.

Izlagat će i institucije, kao što su HGK, Hrvatska obrtnička komora, HBOR, HAMAG-BICRO, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu te gospodarske komore iz Njemačke, Italije, BiH, Srbije i Mađarske, dodala je.

S obzirom da je Gospodarski centar koncipiran tako da se može koristiti polivalentno, već sada postoje upiti poduzetnika za organiziranjem određenih poslovnih, gospodarskih i kongresnih događanja između sajamskih aktivnosti, kazala je Katavić-Milardović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini