ZAGREB

ZSE: Očekuje se stagnacija Crobexa, investitori su na oprezu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na Zagrebačkoj burzi u srijedu se očekuje stagnacija Crobexa, koji su jučer pali drugi dan zaredom uz smanjeni obujam trgovanja, što ukazuje da su investitori od početka tjedna zauzeli defanzivnu poziciju.

Svi analitičari koji su sudjelovali u anketi Hine očekuju danas stagnaciju Crobexa.

Crobex indeks spustio se u utorak 0,71 posto, na 2.226 bodova, a Crobex10 za 0,49 posto, na 1.272 boda. Nastavili su tako kliziti drugi dan zaredom.

Među sektorskim indeksima, najviše je pao Crobextransport, za 1,87 posto, dok je najviše porasla Crobexindustrija, za 0,45 posto.

Redovni promet dionicama bio je 710 tisuća eura, što je za otprilike 30 tisuća više nego dan ranije.

"Domaće tržište kapitala zabilježilo je minus drugi dan zaredom. Od početka ovoga tjedna definitivno se smirilo, promet je smanjen te se čini da su investitori zauzeli defanzivnu poziciju. Na svjetskim tržištima smiruje se situacija s bankama, a indeksi rastu. Vidjet ćemo što slijedi na kod nas", kaže Roman Rinkovec, broker u investicijskom društvu Credos, dodavši da za nove smjernice investitori čekaju objave kompanija o isplati dividendi.

Najveći promet imala je jučer povlaštena dionica Adrisa, kojom je ostvareno 123 tisuće eura. Cijena joj je pala 2,14 posto, na 55 eura, pa je među likvidnijima bila najveća gubitnica.

Slijedi dionica Zagrebačke banke, s 87 tisuća eura prometa, i padom cijene za 0,42 posto, na 11,9 eura.

U fokusu investitora bila je i dionica Turisthotela, kojom je ostvareno 78,6 tisuća eura prometa, a cijena joj je stagnirala na 600 eura.

Znatniji promet, 77,3 tisuće eura, ostvaren je još i dionicom HT-a, a cijena joj je porasla za 0,39 posto, na 25,6 eura.

Među likvidnijima, najviše je poskupjela dionica Brodogradilišta Viktor Lenac, za 4,24 posto, na 3,44 eura.

Na ZSE se jučer ukupno trgovalo s 38 dionica, pri čemu je cijena njih 13 porasla, 14 pala, a 11 stagnirala.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater