RIM

Talijanska pošta ulaže 1,2 mlrd eura u opremanje ureda

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Poste Italiane planira uložiti 1,2 milijarde eura u renoviranje 7.000 ureda kako bi pomogla starijim građanima u malim gradovima s otežanim pristupom financijskim i državnim uslugama.

Poste će za obnovu ureda u gradovima s manje od 5.000 stanovnika izdvojiti 400 milijuna eura, a preostalih 800 milijuna pribavit će iz fonda koji financira talijanska država.

Građani će u obnovljenim uredima dobiti pristup internetskim uslugama, uz asistenciju službenika. 

"Inicijativom šaljemo poruku da želimo ujediniti Italiju", rekla je u ponedjeljak premijerka Giorgia Meloni, predstavljajući projekt Polis.

"Jedna Italija, s jednakim pravima i jednakim uslugama za sve", naglasila je Meloni, dodavši da 7.900 gradova čini okosnicu zemlje i da je važno boriti se protiv njihovog gubitka stanovnika.

Svi obnovljeni uredi imat će bankomat, rekao je Poste, dodajući da također planira instalirati 500 ormarića za 24-satnu dostavu paketa, 5.000 stanica za punjenje električnih vozila i 1.000 sustava solarnih ploča.

U planu je i 4.000 uređaja za pribavljanje dokumenata, poput osobnih iskaznica, putovnica i izvadaka iz zemljišnih knjiga.

Poste je već obnovio 40 ureda, a do kraja godine trebao bi ih urediti još 1.500.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater