LONDON

EasyJet smanjio tromjesečni gubitak

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Britanski niskotarifni avioprijevoznik easyJet preliminarno je u srijedu izvijestio da je prvo tromjesečje poslovne godine zaključio s manjim gubitkom zahvaljujući snažnoj potražnji koja se očitovala u gotovo dvostruko većem prihodu.

U tromjesečnom razdoblju zaključno s prosincem EasyJet je poslovao s gubitkom prije kamata i poreza od 122 milijuna funti (138 milijuna eura), manjim za 37,4 posto nego u istom razdoblju prethodne godine.

U gotovo istom postotku smanjen je i gubitak prije poreza, na 133 milijuna funti.

Kompanija je prvo tromjesečje nove poslovne godine završila s dobiti prije kamata, poreza, deprecijacije, amortizacije i troškova restrukturiranja ili najma (EBITDAR) od 42 milijuna funti. U istom razdoblju prethodne godine bilježila je dobit u istom iznosu.

Prihod grupe poskočio je 83 posto, na 1,47 milijardi funti, pokazuje poslovno izvješće, uz više nego trostruko veći prihod u odjelu za organizaciju odmora easyJet holidays, od 93 milijuna funti.

Na prijelazu u drugo tromjesečje easyJet nastavak trenda s početka poslovne godine u stavci prihoda po sjedalu i prognozira znatno manji gubitak prije poreza u prvoj polovini poslovne godine nego u istom razdoblju godine ranije.

"Svjesni smo da su makroekonomski izgledi širom svijeta neizvjesni, ali na temelju aktualne visoke razine potražnje i snažnih rezervacija easyJet predviđa da će nadmašiti trenutna tržišna očekivanja dobiti za cijelu 2023. godinu", naglasili su.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom