ZAGREB

ZSE: Blagi uspon Crobexa, u fokusu Valamar Riviera

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na Zagrebačkoj burzi u utorak su Crobex indeksi blago ojačali, nakon jučerašnjeg pada, uz nešto veći promet, a u fokusu investitora bila je dionica Valamar Riviere.

Crobex indeks u utorak je ojačao skromnih 0,18 posto, na 1.915 bodova, a Crobex10 za 0,22 posto, na 1.128 bodova.

Među sektorskim indeksima, najviše je na dobitku bio Crobextransport, za 1,96 posto, dok je jedino pala Crobxindustrija, za 0,17 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 7,2 milijuna kuna, što je za otprilike 2,2 milijuna više nego dan ranije. Uz to, ostvareno je i gotovo 7,2 milijuna kuna blok prometa u transakciji dionicom Valamar Riviere, po cijeni od 28,2 kune za dionicu.

U redovnom trgovanju, tom dionicom ostvareno je 1,56 milijuna kuna prometa, a cijena joj je porasla 0,71 posto, na 28,4 kuna.

Nadzorni odbor Valamar Riviere u utorak je odobrio poslovni plan za 2023. godinu koji uključuje i kapitalne investicije u planiranom iznosu od 25,95 milijuna eura, a koje se u najvećem dijelu odnose se na nastavak ulaganja u kamp Istra Premium Camping Resort i druge projekte ulaganja u održavanje i unapređenje proizvoda u svim destinacijama, kao i nastavak ulaganja u projekte digitalizacije, energetske učinkovitosti i održivosti, izvijestili su iz te turističke kompanije.

Najveći promet u redovnom trgovanju imala je dionica Podravke, u visini od 1,73 milijuna kuna, a cijena joj je stagnirala na 632 kune.

Među likvidnijima je bila i dionica HT-a, kojom je ostvareno 994 tisuće kuna prometa, uz stagnaciju njezine cijene na 173,5 kuna.

Najveći skok cijene ostvarila je dionica Vira, za 9,66 posto, na 79,5 kuna, dok je najveća gubitnica bila dionica Medora hotela, s padom cijene za gotovo 5 posto, na 13,5 kuna.

Na ZSE se danas trgovalo s ukupno 29 dionica, pri čemu je njih 11 ostvarilo rast cijene, sedam pad, a 11 stagnaciju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini