ZAGREB

ZSE: Crobexi oslabili na početku tjedna

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na Zagrebačkoj burzi u opreznom trgovanju u ponedjeljak, Crobex indeksi su pali, izbrisavši prošlotjedne dobitke, a pritom je u fokusu investitora bila dionica Spana, jedina s milijunskim prometom.

Crobex indeks u ponedjeljak je pao 0,41 posto, na 1.911 bodova, a Crobex10 za 0,74 posto, na 1.126 bodova. Oba su indeksa prošloga tjedna porasla, drugi tjedan zaredom, no za blagih 0,3 posto.

Među sektorskim indeksima, najviše je pao Crobexnutris, za 1,38 posto, dok je najviše porastao Crobextransport, za 1,13 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je gotovo 5 milijuna kuna, što je za otprilike 600 tisuća manje nego u petak.

Jedina s milijunskim prometom bila je dionica Spana, kojom je ostvareno 2 milijuna kuna. Cijena joj je skočila 5,2 posto, na 263 kune pa je među likvidnijima bila najveća dobitnica.

Po likvidnosti slijedila je dionica HT-a, kojom je ostvareno 724 tisuće kuna prometa, uz pad cijene za 0,57 posto, na 173,5 kuna.

Nešto veći promet, 461,5 tisuća kuna, bio je ostvaren i dionicom Podravke, čija je cijena pala 1,56 posto, na 632 kune, pa je među likvidniima bila najveća gubitnica.

Na burzi se već danima trguje oprezno jer uz visoku inflaciju i usporavanje gospodarskog rasta nema baš puno razloga za kupnju dionica.

Na ZSE se danas trgovalo s ukupno 31 dionicom, pri čemu je njih 14 ostvarilo rast cijene, 10 je zabilježilo pad, a sedam stagnaciju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini