POREČ

Ronilačka atrakcija za posjetitelje Crofish sajma u Poreču

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na 14. Međunarodnom sajmu ribarstva, akvakulture, sportskog ribolova i sportova na vodi  - Crofish, koji je u nedjelju završen u Poreču, sudjelovalo je 90-tak izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Španjolske, a posjetitelji su mogli i zaroniti u bazenu uz nadzor instruktora.

Crofish sajam održavao se od 25. do 27. studenoga, značajna je sajamska manifestacija u Istarskoj županiji koju organizira  županijska Obrtnička komora i jedini je događaj s navedenom tematikom u Hrvatskoj, priopćili su u nedjelju organizatori.

U suradnji s Plavom promocijom na sajmu je bio montiran 10 metarski bazen, a u sklopu ronilačko-edukativnog projekta 'Pogled u plavo' posjetitelji su imali mogućnost okušati se u ronjenju uz nadzor instruktora ronjenja. Pri tom su mogli razgledati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića, koja je bila postavljenja unutar bazena, a prikazuje ljepote hrvatskog podmorja.

„Cilj ovakvog sajma je valorizacija cjelokupnog pomorstva i ribarstva, jačanje ribarskog identiteta te obrazovanje mladih naraštaja s mogućnošću daljnjeg usavršavanja. Ujedno smo imali i veliki broj popratnih događaja vezanih za ribarstvo te edukativne, stručne i natjecateljske sadržaje kao i gastro cooking show", rekao je Robert Momić, direktor sajma Crofish.

Novitet ovog Crofish sajma, kaže Momić, je spajanje kontinentalne i priobalne Hrvatske u gastro smislu, pa je posjetiteljima Poljoprivredno poduzeće PP Orahovica nudilo kontinentalne specijalitete.

Na sajmu je prezentiran i bogat program sportova na vodi, koji je uključivao  jedrenje klase optimist do 14 godina, Crofish Optimist i natjecanje Kup Crofish.

"Izuzetno smo zadovoljni s odazivom posjetitelja ove godine, a vjerujem da ćemo i u budućnosti dodatno obogatiti ovaj sajam s još većim brojim izlagača“, rekao je  direktor Crofisha.

Trodnevni sajam Crofish održavao se u porečkoj sportskoj dvorani "Žatika", a otvorila ga je u petak ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Rekla je tom prigodom da  sajam ima veliku podršku Vlade i podsjetila kako je Vlada u proteklih nekoliko godina iz operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo ugovorila potporu projektima u vrijednosti većoj od 2,5 milijarde kuna, od čega je do sada isplaćeno 1,5 milijardu kuna.


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum