ZAGREB

Hrvatski startup Green Energy Pal među najboljima u regiji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatski startup Green Energy Pal izabran je među šest najboljih startupova u srednjoj i jugoistočnoj Europi za ovu godinu u natjecanju BASF Innovation Hub, priopćio je BASF u srijedu.

Međunarodno natjecanje u organizaciji BASF-a, globalne kompanije u kemijskoj industriji, okupilo je više od stotinu inovatora i startupova, čije ideje izravno ili neizravno pridonose stupovima EU-ova zelenog plana odnosno čistoj energiji, pametnom prijevozu i strategiji od polja do stola.

Green Energy Pal je startup usmjeren na omogućavanje zelene energetske tranzicije i energetske učinkovitosti svima, putem njegove privatne platforme namijenjene malim i srednjim poduzećima, kaže se u priopćenju.

U finalu BASF-ova natjecanja po prvi puta dva su rješenja proglašena pobjednicima. To su Ekolive iz Slovačke koji razvija rješenje za bioispiranje, bioremedijaciju i proizvodnju stimulansa za zdravu i sigurnu proizvodnju hrane i Holloid iz Austrije, alat za 3D viziju u stvarnom vremenu koji se može implementirati za praćenje okoliša podzemnih i otpadnih voda, bioraznolikosti i zagađivača kao što je mikroplastika.

BASF Innovation Hub otvoren je šest mjeseci i organiziran u 11 zemalja središnje i jugoistočne Europe. Lokalno natjecanje održano je pod nazivom Adriatic, a uključivao je sudionike iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter