PRVA FESTIVALSKA VEČER

U Balama počeo 15. Last Minute Open Jazz festival: OTVORENJE U ZNAKU SWINGA, TANGA I LJETNIH EMOCIJA

Melita Lovričević je u ime organizatora Akademije svega na početku festivala pozvala prisutne da zamisle da su se vratili 50 ili 60 godina unatrag i da su spremni za ples. Upravo u takvu atmosferu publiku je uveo Big Band Pula pod vodstvom Branka Sterpina

| Autor: Mladen RADIĆ
Tango Appassionato (Foto Gordan Nia Topić/Facebook)

Tango Appassionato (Foto Gordan Nia Topić/Facebook)


Već je 15 godina prošlo od prvog Last Minute Open Jazz festivala, no ova manifestacija i dalje nudi raznovrstan program te privlači ljubitelje jazza u Bale. Tako je bilo i preksinoć, kada je održana prva od četiri ovogodišnje festivalske večeri.

Melita Lovričević je u ime organizatora Akademije svega pozvala prisutne da zamisle da su se vratili 50 ili 60 godina unatrag i da su spremni za ples. Upravo u takvu atmosferu publiku je uveo Big Band Pula pod vodstvom Branka Sterpina. Bilo je tu ritmova swinga i bossa nove, pogodnih za ples, da je samo na Trgu Tomaso Bembo bilo više prostora jer ga je publika okupirala do kraja.

Bilo je na repertoaru preksinoć i ljubavnih balada, a imali su dvije gošće, vokalne solistice Kristinu Klarić i Anu Preden, koje su pomogle da se ta emocija dodatno prenese na publiku. Bilo je lijepo vidjeti ove pulske glazbenike i glazbenice na nekom mjestu izvan Pule, gdje smo ih do sada često gledali i gdje će još tijekom ljeta nastupati. Ovakav repertoar kakav smo čuli preksinoć bio je baš onakav da se publika opusti i prepusti, da uživa, što je i učinila.

Ipak, kada se govori o emociji ona je nekako bila dominantna kod benda koji je te večeri nastupio drugi, a to je zagrebački Tango Appassionato koji u imenu potpuno istinito opisuju ono što njegovi članovi sviraju. Ima tu zbilja puno strasti ali i melankolije u tangu i čardašu koje izvode. Glazbenici iz skupine Tango Appassionato kliknuli su s publikom koja se uživjela u intimnu atmosferu ugodne ljetne večeri. Na bini su se tako preksinoć našli vrsni glazbenici - violinist Josip Novosel, harmonikaš Antonio Vrbički i kontrabasist Tihomir Novak, dok su pred mikrofon stali Tvrtko Stipić i Barbara Suhodolčan. Kako se ove godine obilježava stogodišnjica rođenja Astora Piazzolle tako se i kroz ovaj festival odaje počast velikom majstoru tanga čije skladbe žive i dalje.

Petnaesti Last Minute Open Jazz festival nastavlja se večeras u 21 sat nastupom austrijskog Sketchbook Quarteta i slovenskog Dua Accellorandoma, a sutra je četvrta i zadnja večer kada na glavnom trgu u Balama nastupaju Ratko Divjak Kvartet i Daniel Caccia & Organ Trio. Oni koji dođu na koncert, za ulazak u ograđeni prostor moraju imati covid potvrde.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom