GLAZBENA VEČER

Posvećeno profesorici Marici Visković: BIVŠI UČENICI ZA NEZABORAVNU MENTORICU

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Svi sudionici koncerta

Marica Visković bila je jedna od onih samozatajnih osoba koje čine velika djela, skromno i bez pompe. Vrijednim i predanim radom naučila je osnovama solo pjevanja brojne pjevače, od kojih su neki nastavili akademsku karijeru, a neki se pak bave nečim posve drugim, ali povremeno pjevaju

U čast nezaboravnoj profesorici solo pjevanja u pulskoj Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova, dragoj Marici Visković preminuloj prije desetak godina, bivši učenici priredili su koncert u ponedjeljak navečer u crkvi sv. Franje.

Zajedništvo

Marica Visković bila je jedna od onih samozatajnih osoba koje čine velika djela, skromno i bez pompe. Vrijednim i predanim radom naučila je osnovama solo pjevanja brojne pjevače, od kojih su neki nastavili akademsku karijeru, a neki se pak bave nečim posve drugim, ali povremeno pjevaju.

Mješoviti pjevački zbor Cantus PoPuli izveo je pod vodstvom Tatjane Merkl skladbe "Alleluia", temu iz "Game of Thrones" te "Otherside". Doris Cerin Otočan, poznatija sada u kulinarskim i gospodarskim vodama, također je bila učenica pokojne profesorice Visković, a kao sopranistica uz glasovirsku pratnju pijanistice Tatiane Šverko izvela je Stradellinu "Preghieru" i Rossinijevu "La Petite Messe Solennelle - O Salutaris Hostia".

Katja Radoš Perković, čija je karijera usredotočena na jezično-književno-prevoditeljske teme, vrsna je mezzosopranistica, koja je uz pijanisticu Tamaru Jurkić Sviben otpjevala Hatzeove skladbe "Majka" i "Serenada", a potom su Katja i Doris zajedno izvele Rossinijev "Duetto di due gatti" uz pratnju Tamare Jurkić Sviben.

Tatiana Šverko izvela je dvije Smaregline skladbe "Barcarolu" i "Il chiostro" iz opere "Pittori fiamminghi", a ova se pijanistica uvelike posvetila revalorizaciji djela ovoga autora.

Ovacije publike

Tamara Jurkić Sviben odsvirala je "Četiri minijature op. 50" Ivane Lang, a Cardosovu "Milongu" odsvirao je gitaristički duo Clara Chiara Cerin i Alen Belullo.

Svi su sudionici ovoga koncerta ispraćeni ovacijama publike. Najavljeno je da će dogodine sudjelovati više učenika ove nezaboravne profesorice, te među njima i bariton Ronald Braus.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of