KONCERT 20. KOLOVOZA

NA LJETNU POZORNICU DOMA HRVATSKIH BRANITELJA VRAĆA SE MEĐUNARODNI PULA JAZZ FESTIVAL Matija Dedić Trio, Bruno Krajcar, Branko Sterpin Quintet feat Oleg Kireyev za ljubitelje jazza

| Autor: Mladen RADIĆ
I ove godine nastupaju Oleg Kireyev i Branko Sterpin (Dejan ŠTIFANIĆ)

U četvrtak 20. kolovoza na ljetnu pozornicu Doma hrvatskih branitelja vraća se Međunarodni Pula Jazz Festival koji ove godine slavi peti rođendan. Zbog epidemiološke situacije održat će se u nešto skromnijem izdanju, jedne festivalske večeri, no organizatori najavljuju sjajan program i izvođače. Na koncertu će se slijediti preporučene mjere socijalne distance i higijene.

Na festivalskoj pozornici nastupit će bendovi iz Hrvatske koji će predstaviti jazz u svoj svojoj raznolikosti. Legenda hrvatske scene, multiinstrumentalist, pjevač, skladatelj i showman Bruno Krajcar će podići zastore festivala na sebi svojstven način, efektno kako samo on umije. Tenziju će držati headliner festivala priznata istinska zvijezda balkanske jazz scene, pijanist i skladatelj Matija Dedić koji će nakon Krajcara nastupiti sa svojim triom.

Trubač Branko Sterpin će u simbiozi sa saksofonistom Olegom Kireyevim predstaviti melange klasičnog i autorskog jazza predvodeći kvintet koji uključuje poznate pulske glazbenike - bubnjara Dušana Kranjca i basista Nenada Mirta. Po tradiciji festival će biti zatvoren zajedničkim jazz sessionom u kojem će nastupiti svi izvođači sa različitim kombinacijama.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini