SVETI LOVREČ

"La Frescobalda" danas u župnoj crkvi, a u četvrtak klapa Teran

| Autor: Glas Istre
Klapa Teran

Klapa Teran


Nakon dva i pol mjeseca prepunih uzbudljivih i raznolikih događanja, Kulturno ljeto u Svetom Lovreču približava se kraju. No, kako to i inače mora biti, zatvaranje ove cjeloljetne manifestacije neće biti tek puka formalnost, nego još jedna prilika da stanovnici Općine Sveti Lovreč pred početak jeseni uživaju u glazbi te dobrim kapljicama i zalogajima.

Danas župna crkva sv. Martina u Svetom Lovreču postat će dom svečanog orguljaškog koncerta, a koji će se održati u sklopu 23. izdanja festivala Organum Histriae. Tako će s početkom u 20 sati na takozvanoj "kraljici instrumenata", u ovom slučaju orguljama Petra Nakića iz 1735., svoje umijeće skladbom "La Frescobalda" pokazati slovenska orguljašica Renata Bauer. Zato se u lovrečku crkvu sv. Martina, inače najveću romaničku građevinu u Istri, pozivaju svi glazbeni hedonisti, uživatelji majstorskih orguljaških izvedbi i posebnog glazbenog ugođaja kojeg mogu stvoriti samo orgulje.

Dva dana kasnije, u četvrtak, 1. rujna svečano će se zatvoriti Kulturno ljeto u Svetom Lovreču uz ovosezonsko 12. i posljednje izdanje enogastro manifestacije "Gušti Lovreča". Tako će se još jednom drevni trg Placa od 19 sati pretvoriti u sajam lokalnih proizvoda, gdje će posjetitelje i tragače za najboljim guštima dočekati OPG-ovi i udruge s područja Lovreštine. Kao i uvijek, na štandovima će se nuditi ekstra djevičansko maslinovo ulje, vino, rakija, pršut i suhomesnati proizvodi, sir, med, fritule, prirodna kozmetika, voće i rukotvorine. Bit će tu i naš veseli tradicionalni bend koji svakog puta nosi drugačije ime, i koji će biti zaduženi za dobru i poskočnu atmosferu na Placi.

A kako i priliči završnoj manifestaciji, tako će biti još aktivnosti na "Guštima Lovreča". Naime, svi će posjetitelji moći sudjelovati u tomboli, za koju je organizator Općina Sveti Lovreč osigurao preko deset vrijednih nagrada. A nakon proglašenja osvajača vrijednih nagrada na tomboli, zavodljiva će klapska glazba klape Teran iz Trviža ispuniti trg Placa romantičnim i toplim tonovima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini