U POVODU VALENTINOVA

KONCERT "PJEVAJ MI O LJUBAVI" Lirski i romantični Ronald Braus i Josipa Bilić

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ
Ronald Braus i sopranistica Josipa Bilić

Braus i Bilić su nastupili uz klavirsku pratnju Vesne Ivanović Ocvirk. Izveli su brojne popularne pjesme čija je tematika vezana za ljubav

"Pjevaj mi o ljubavi", koncert održan u povodu Valentinova u potpunosti je opravdao naziv izvedbama lirskih i romantičnih pjesama, koje su u Svečanoj vijećnici Grada Rovinja izvodili bariton Ronald Braus i sopranistica Josipa Bilić, uz klavirsku pratnju Vesne Ivanović Ocvirk. Brojnim su izvedbama popularnih pjesama čija je tematika vezana za ljubav brojne posjetitelje koncerta podsjetili na ono što ljubav jest, a istovremeno su publici pružili i ugodnu večer u čast Valentina.

Naime, koncert za Valentinovo rovinjskoj je publici omogućio popularni i poznati sugrađanin Ronald Braus, inicijator i dugogodišnji organizator koncerta "Ronald Braus i gosti", koji se tradicionalno održava u rujnu i koji će u ovoj godini doživjeti svoju dvadesetu ediciju, a od lani i "spritus muovens" novog ljetnog festivala "Rovinj Art&More".

Uz Ronalda Brausa, gospodarica pozornice bila je sopranistica Josipa Bilić, koja je i ovog puta dokazala da je u samostalnim izvedbama prava zvijezda operne scene, kao i fantastična partnerica u duetima kao što je glasoviti song iz Tijardovićeve "Male Floramye" ili Golikovog filma "Tko pjeva zlo ne misli". Ovacije je izazvao i duet u izvedbi jedne od najljepših pjesama Tereze Kesovije "Moja posljednja i prva ljubavi". Za kraj koncerta izvedena je pjesma "Pjevaj mi o ljubavi" i uz "pojačanje" članova KUD-a "Franjo Glavinić", čiji je odnedavno novi voditelj Ronald Braus, otpjevana je "Jalta, Jalta", odnosno skladba "Neka cijeli ovaj svijet" iz tog mjuzikla Alfija Kabilja.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of