BRUXELLES

EK odgodila donošenja plana za koordinirano ukidanje izvanrednih mjera

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Europska komisija je odgodila za srijedu najavljeno usvajanje plana za koordinirano i postupno ukidanje izvanrednih mjera uvedenih zbog pandemije koronavirusa.

Čelnici zemalja članica su na svom zadnjem virtualnom samitu 26. ožujka zatražili od izvršnog tijela EU-a da počne pripremati izlaznu strategiju.

Tako bi se izbjeglo da svaka zemlja članica povlači svoje mjere, ne vodeći računa o tome što, kako i kada rade druge članice.

Glasnogovornik EK-a je na video konferenciji za novinare u utorak najavio da će EK na redovitom tjednom sastanku u srijedu raspravljati i usvojiti plan za koordinirano ukidanje izvanrednih mjera i postupno vraćanje u normalno stanje.

Rekao je i da će predsjednica EK-a Ursula von der Leyen nakon toga održati konfernciju za novinare. 

No, u utorak navečer su novinari obavješteni da je došlo do promjene dnevnog reda i da će se o tome planu samo raspravljati, a da će se usvojiti kasnije.

Kako se doznaje, do promjene je došlo nakon što su se neke zemlje članice požalile da ih nitko nije oko toga konzultirao.

Najava EK-a da će plan predložiti u srijedu uslijedila je nakon što su neke članice poput Danske i Austrije najavile da će postupno popuštati mjere donesene radi suzbijanja pandemije. 


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of