DRAMA KOD RTA SAVUDRIJA: Pulski pomorski policajci spasili s broda u plamenu umaške ribare,  braću Kocijančić. Ribarica uništena

| Autor: Glas Istre
Pomorski policajci spasili posadu s goruce brodice

Pomorski policajci spasili posadu s goruce brodice


Djelatnici Postaje pomorske i aerodromske policije Pula spasili su danas članove posade ribarice koja se zapalila oko 13.30 sati na udaljenosti od 700 metara od rta Savudrija.

Policijski službenici obavljali su svoje redovne zadaće na policijskom plovilu P-111 u Savudrijskoj vali, kada su primijetili ribaricu u plamenu. Odmah su se uputili prema gorućoj ribarici te su članovima posade dobacili aparat za gašenje požara. Nažalost, plamen se već razbuktao tako da posada nije uspjela ugasiti vatru te su tada policijski službenici prekrcali dvoje članova posade, braću Kocijančić, na policijsko plovilo i sretno ih, bez ozljeda, prevezli do luke Savudrija.

Druga ribarica koja se nalazila u Savudrijskoj vali doteglila je ribaricu u plamenu do savudrijskog lukobrana, gdje su vatrogasci ugasili vatru.

Kod lukobrana lučice  Savudrija  čekala su dva vatrogasna navalna vozila sa kojih su krenuli u gašenje. U 14,25 sati od strane vatrogasaca vatra je stavljena pod nadzor te je požar na plovilu ugašen. LK Umag preuzela je daljnje postupanje vezano za havariju i požar na plovilu. Tijekom požara na plovilu nije došlo do zagađenja mora, niti izlijevanja goriva u isto.

Ilustracija

Zapovjednik policijskog plovila Emil Maružin, upravitelj stroja Marko Jakšić i mornar Boris Sabadoš svojom brzom reakcijom spasili su članove posade ribarice i još jednom pokazali kako je primarna zadaća hrvatske policije spašavanje života te da su hrvatski policajci uvijek tu kada je potrebno.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum