Optužnica protiv RIJEčke pročelnice

EKSKLUZIVNO: VERA BEGIĆ optužena da je pijana izazvala nesreću u kojoj je poginuo Umažanin - prijeti joj do 15 godina zatvora


Nakon provedene istrage Županijsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je pred Županijskim sudom u Puli optužnicu protiv bivše pročelnice za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, 37-godišnje Vere Begić zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavak 1. i 4. Kaznenog zakona. Za to je kazneno djelo predviđena kazna od tri do 12 godina zatvora. Riječ je o nesreći koju je Begić vozeći Peugeot u suprotnom smjeru po Istarskom ipsilonu, kod čvora Novigrad, lanjskog kolovoza izazvala pod utjecajem 1,92 promila alkohola i u kojoj je smrtno stradao Umažanin Igor Soldatić (41), dok su njegova 38-godišnja supruga i dijete prošli s lakšim ozljedama.

U optužnici je odvjetništvo predložilo produljenje mjera opreza odnosno obvezu redovitog javljanja Vere Begić državnom tijelu te privremeno oduzimanje dozvole za upravljanjem motornim vozilom.

Odvjetništvo tereti Begić da je 15. kolovoza 2018., pod utjecajem alkohola (koncentracija od 1,92 g/kg alkohola u krvi) upravljala osobnim vozilom kolnikom Istarskog ipsilona, na dionici čvor Buje prema Višnjanu izvan naselja Nova Vas, prometnom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera. Tako je lijevim bočnim ogledalom svog vozila udarila u lijevo bočno ogledalo vozila kojim je, krećući se iz suprotnog (dopuštenog) smjera prometnom trakom, pravilno upravljao državljanin Republike Slovenije.

Okrivljenicu se tereti da je nakon toga nastavila s vožnjom u suprotnom zabranjenom smjeru i prvo prednjim dijelom svog vozila udarila betonsku zaštitnu ogradu koja razdvaja istočnu od zapadne kolničke trake, a nakon toga je lijevim čeonim dijelom automobila udarila u prednju lijevu bočnu stranu osobnog vozila kojim je iz suprotnog, dopuštenog smjera upravljao Igor Soldatić, koji je, uslijed sudara, zadobio višestruke tjelesne ozljede od kojih je preminuo. (M. KOŠTA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater