prepraćen jutros

VEDRANU BAŠIĆU (39), OSUMNJIČENOM ZA UBOJSTVO SVOJIH RODITELJA U PULI, ODREĐEN PRITVOR. Oglasio se i DORH

| Autor: Glas Istre
(snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

(snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Vedranu Bašiću (39), osumnjičenom da je 13. siječnja, u četvrtak, u obiteljskoj kući u Argonautskoj ulici u Puli vatrenim oružjem usmrtio svoje roditelje, i koji je danas u jutarnjim satima prepraćen na ispitivanje kod suca istrage, određen je pritvor i provođenje istrage.

Priopćenje DORH-a prenosimo u cijelosti:

Županijsko državno odvjetništvo u Puli je 15. siječnja 2022. provelo dokaznu radnju ispitivanja osumnjičenog 38-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske te je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje da bi počinio dva kaznena djela ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona/11.

Osnovano se sumnja da je okrivljeni 38-godišnjak od 13. do 14. siječnja 2022. u obiteljskoj kući u Puli, u nakani da liši života 67-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske i 66-godišnju državljanku Republike Hrvatske, hicima iz vatrenog oružja nanio im prostrijelne rane te su oni preminuli uslijed zadobivenih ozljeda.

Sudac istrage Županijskog suda u Puli je, na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Puli, odredio okrivljeniku istražni zatvor u trajanju od trideset dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of