BIJEG NIJE USPIO

Uhićen zatvorenik iz Remetinca, koji je pobjegao kroz prozor WC-a

| Autor: Portal NoviList.hr
Remetinec (Ognjen ALUJEVIĆ)

Remetinec (Ognjen ALUJEVIĆ)


Đorđević je tražio da ide na WC, što su mu pravosudni policajci i odobrili, i to u više navrata. Posljednji odlazak zatvorenika na WC završio je bijegom. To mu je uspjelo jer ga pravosudni policajci, iako su to trebali napraviti, nisu vezali, potvrdila je ravnateljica Uprave za zatvorski sustav Jana Špero

Uhićen je zatvorenik koji je pobjegao iz Remetinca.

Odbjegli krijumčar ljudima, inače državljanin Srbije, uhićen je večeras u zagrebačkom naselju Volovčica.

Zatvorenik iz Remetinca jučer ujutro je pobjegao iz bolnice Sestara milosrdnica.

Prema neslužbenim informacijama, on je u zatvoru progutao bateriju, zbog čega mu je pružena liječnička intervencija na Hitnoj u Vinogradskoj bolnici, javlja Dnevnik.hr.

Đorđević je tražio da ide na WC, što su mu pravosudni policajci i odobrili, i to u više navrata. Posljednji odlazak zatvorenika na WC završio je bijegom.

To mu je uspjelo jer ga pravosudni policajci, iako su to trebali napraviti, nisu vezali, potvrdila je ravnateljica Uprave za zatvorski sustav Jana Špero. 

"Bijeg se dogodio zbog propusta u sigurnosti, pokrenuli smo stegovni postupak zbog teške povrede službene dužnosti protiv dva pravosudna policajca koji su bili na osiguranju istražnog zatvorenika, s obzirom na to da nisu primijenili sve potrebno za osiguranje.

Došlo je do problema u provedbi sigurnosti. Oni jesu bili uz zatvorenika, provjerili prostoriju, međutim nisu uzeli u obzir da postoji mogućnost bijega kroz prostoriju koja se nalazila do WC-a.

Bilo je naloženo da se zatvorenik veže, oni su procijenili da i bez sredstava vezanja može otići na WC", rekla je Špero.

WC i prozor dijelio je zid, no Đorđević ga je preskočio.

Da bi pobjegao, morao je još samo izaći kroz prozor koji je tek koji metar udaljen od tla. Riječ je o nevjerojatnom propustu pravosudnih policajaca koji uopće nisu razmotrili mogućnost bijega preko zida koji je dosta niži od stropa, a na njemu je i šipka pomoću koje se zatvorenik bez prevelikih problema mogao popeti.

"Kada su primijetili da više ne uzvraća pozive iz WC-a, tada su odlučili ući u prostoriju. Nešto teže su se otvorila vrata i onda su tek primijetili otvoren prozor", prepričala je kako je izgledao nevjerojatan propust zbog kojeg će dvojica pravosudnih policajaca snositi sankcije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini