PRIČA TJEDNA

U ponedjeljak je Puljanin Josip Burčul istupio u Glasu Istre. U danima nakon toga uslijedila su masovna uhićenja, s krunom u današnjem "padu" dr. Ćelovića

| Autor: Marcello ROSANDA
Josip Burčul

Josip Burčul


Nakon uhićenja dr. Rajka Ćelovića podsjećamo što nam je prije samo nekoliko dana ispričao Puljanin Josip Burčul. Nakon objave tog teksta u ponedjeljak prvo je policija, već u srijedu, zaustavila lanac prevaranata u osiguranju, a potom je danas uhićen dr. Ćelović.

"Čitajući članak o krivotvorenju liječničkih nalaza, objavljenog u Glasu Istre 29. listopada 2019. godine, odmah sam znao tko je neimenovani liječnik. Rekao bih da je njegov način djelovanja javna tajna u Puli. No, on nije jedini korumpirani liječnik", rekao je Burčul i objasnio da je u kontakt s tim liječnikom došao nakon što je njegova bivša supruga stradala na poslu, povrijedila koljeno i tužila tvrtku.

"Kao sudski vještak bio je određen liječnik o kojem pričamo, a meni je odvjetnik savjetovao da 'popričam s njim'. Došao sam kod liječnika, dao mu kuvertu s dvije tisuće kuna i on je ustvrdio da će 'biti sve u redu'", ispričao je Burčul.

Naš sugovornik tad nam je ispričao i da se kasnije sučelio s liječnikom.

"Rekao sam mu da je korumpiran i pitao ga osjeća li sram. Nije ništa rekao. Gledajte, ako te netko kleveće, tužiš ga ili zoveš policiju. On to nije napravio, i po tome zaključujem da je svjestan svoje krivnje. Svi sve znaju, ali šute. Ja odgovorno tvrdim da je taj doktor korumpiran, da falsificira nalaze i za to prima mito! To sam sve rekao policiji i odvjetništvu. Međutim, sumnjam da ga netko štiti", rekao je Burčul.

Samo nekolik odana kasnije uhićen je dr. Ćelović. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum