PU ISTARSKA

TRI NALETA VOZILA NA DIVLJAČ NA ISTARSKIM CESTAMA: Srna uginula, a divlje svinje pobjegle

| Autor: Marica KOŠTA
Srna stradala u naletu vozila (Snimila Jasna Orlić / Arhiva)

Srna stradala u naletu vozila (Snimila Jasna Orlić / Arhiva)


Policija je na području Buja i Labina u četvrtak zabilježila tri naleta automobila na divljač. U tim "bliskim susretima" nitko od ljudi nije ozlijeđen no uginula je jedna srna, a dvije su divlje svinje pobjegle. NA automobilima je pak nastala zasad neutvrđena materijalna šteta.

Prvi slučaj zabilježen je u četvrtak oko 5.10 sati na cesti Marušići – Kremenje, kada je 56-godišnjak automobilom Peugeot 308, pulske registarske oznake, udario u divlju svinju koja se nakon sudara udaljila. Također, na istoj je cesti oko 23.40 sati 23-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine automobilom Peugeot 307, pulske registarske oznake, udario u srnu koja je uginula. Treći slučaj zabilježen je jučer oko 19.30 sati na cesti Prtlog - Labin, kada je 47-godišnjak automobilom Chevrolet, pulske registarske oznake, udario u divlju svinju koja je nakon sudara pobjegla.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači.

Iz policije napominju da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum