POLICIJA OBJAVILA VIŠE INFORMACIJA

TRAGIČNA SMRT 17-GODIŠNJAKA IZ ROVINJA: U oštrom zavoju izgubio kontrolu i motociklom udario u stup javne rasvjete

| Autor: Mateo SARDELIN

U teškoj prometnoj nesreći u Rovinju poginuo je 17-godišnji M. M. iz Rovinja. Nesreća se dogodila u srijedu oko 18 sati na cesti između autokampa Valalta i Rovinja. Prema policijskom izvješću, nesreća se dogodila kada je maloljetnik upravljao iz smjera Valalte prema Rovinju motociklom Aprilia RS125, pulske registarske oznake, bez položenog vozačkog ispita za A2 kategoriju. Naime, mladić je propisno imao zaštitnu kacigu, i imao je položenu samo A1 kategoriju, a motocikl je bio u njegovom vlasništvu.

Zbog neprilagođene brzine kretanja, mladić je u oštrom zavoju izgubio kontrolu nad motociklom i sletio van kolnika, gdje je udario u stup javne rasvjete. Vozač je smrtno stradao na mjestu događaja te je njegovo tijelo, prema nalogu zamjenika Županijskog državnog odvjetništva Mirka Grujića, prevezeno na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije, a motocikl na vještačenje. Za vrijeme obavljanja očevida, od 18.29 do 21.30 sati, cesta je bila zatvorena te se promet odvijao obilaznim pravcima.

Rovinjska policija je odmah po dolasku na mjesto nesreće zatvorila cestu za sav promet koji s odvijao okolnim pravcima, a mrtvozornik je mogao konstatirati samo smrt. Tijekom očevida na mjesto nesreće je došao Vlado Stanković, pomoćnik načelnika rovinjske policije za promet i Mirko Grujić, zamjenik Županijskog državnog odvjetnika, budući da se radi o maloljetnoj osobi. Očevid je trajao do 21.30 sati kada je pogrebno poduzeće odvezlo tijelo preminulog mladića na Odjel patologije pulske Opće bolnice radi obdukcije po nalogu državnog odvjetnika, a motocikl je izuzet radi vještačenja. Cestarska služba je počistila kolnik od dijelova motocikla te je potom normaliziran promet.

Tijekom ove godine na istarskim cestama je poginulo u četiri nesreće ukupno četiri osobe, od čega jedan motociklista. Prošle godine je u istom razdoblju statistika bila ista ovogodišnjoj, sa razlikom što je lani poginulo tri motociklista. Nepropisna ili neprilagođena brzina kao greška najučestalija je kod prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači mopeda ili motocikala. Ostali uzroci prometnih nesreća su nepropisno pretjecanje i obilaženje te oduzimanje prednosti prolaza. Odgovornost je i vozača motocikala, ali i drugih vozača da pripaze jedni na druge da bi se izbjegle prometne nesreće, a pogotovo one s najtežim posljedicama. Najbitnije je odgovorno ponašanje u prometu te poštivanje odredbi o sigurnosti prometa na cestama koje se tiču zabrane konzumiranja alkohola u prometu, vožnja registriranim i tehnički ispravnim vozilima, poštivanje ograničenja brzine, kao i korištenje uređaja i opreme za pasivnu sigurnost.

Više pročitajte o ovoj temi pročitajte ovdje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter