KRIMINAL U MARČANI

TERORIZIRALI PO KAVRANU: Uhićena dva muškarca od 66 i 22 godine. S njima je "radila" i žena od 46. Pripisuje im se se iznuda, prijevara i još štošta

| Autor: Portal Glas Istre

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su 66-godišnjak i 22-godišnjak počinili četiri kaznena djela iznude, dva kaznena djela prijevare i dva kaznena djela krivotvorenja isprava. Starijeg muškarca sumnjiči se da je sam počinio još jedno kazneno djelo prijevare, dok se 46-godišnjakinju sumnjiči da je pomagala u počinjenju kaznenog djela iznuda.

Muškarce se sumnjiči da su od studenog prošle godine do 8. siječnja ove godine putem telefona prijetili 68-godišnjaku, tražeći od njega novac za nepostojeći dug. Od oštećenog su tražili tisuće kune te su mu prijetili da će ga fizički ozlijediti i da će mu oduzeti imovinu, a u počinjenju kaznenog djela pomagala im je i 46-godišnjakinja. Osim iznuđivanja, 66-godišnjaka se sumnjiči da je prevario oštećenog. Naime, 68-godišnjak je starijem počinitelju povjerio brigu oko psa dok je boravio u inozemstvu, a što je počinitelj iskoristio te mu je lažno prikazivao da je pas bolestan i da mu je potrebna operacija tako da je oštećeni za potrebe nepostojećeg liječenja psa uplatio 66-godišnjaku nekoliko tisuća kuna.   

Osumnjičene muškarce se tereti i da su se dvojici slovenskih državljana predstavljali kao službene osobe koje im mogu pomoći oko legalizacije objekata na području Kavrana. Od 34-godišnjeg slovenskog državljanina u prvih šest mjeseci 2018. godine uzeli su više tisuća kuna, nakon čega su mu dostaviti krivotvoreno rješenje suda vezano za legalizaciju, dok su krajem prošle godine od 58-godišnjeg slovenskog državljanina također tražili više tisuća kuna kako mu ne bi srušili nelegalizirani objekt. Kako bi im oštećeni povjerovao, počinitelji su krivotvorili i rješenje o uklanjanju objekta i drugu službenu dokumentaciju.

Osumnjičeni muškarci su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 10. siječnja u poslijepodnevnim satima, privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok se protiv 46-godišnjakinje kaznena prijava podnosi u redovnom postupku. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini