SUD U PAZINU

Stigla presuda mladiću koji je ukrao Golfa u Poreču pa se odvezao do Nove Gradiške

| Autor: Mateo SARDELIN

Antonio Šimić (22) iz Poreča nepravomoćno je osuđen na 10 mjeseci bezuvjetnog zatvora na pazinskom Općinskom sudu zbog krađe vozila u Poreču u studenom prošle godine.

U zatvorsku kaznu uračunava mu se vrijeme koje provodi u pritvoru od 12. studenoga lani, pa nadalje.

Okrivljeni je sudu iskazao da mu je iskreno žao za ovo što je počinio, kaje se, te je obećao da nikad više neće počiniti kazneno djelo. Nije osporio niti jednu inkriminiranu radnju koja mu se stavlja na teret.

Proglašen je krivim jer je 11. studenoga prošle godine oko 22 sata u Ulici Mate Balote u Poreču na parkiralištu ukrao automobil marke VW Golf pulskih oznaka, vrijedan 15 tisuća kuna, u vlasništvu A. B.

Okrivljeni se nakon krađe automobilom uputio na područje Nove Gradiške i koristio ga do sljedećeg dana kad ga je policija u 20.50 sati zaustavila.

Sud je prilikom odabira vrste i visine sankcije okrivljeniku kao olakotno ocijenio činjenice da je u potpunosti priznao počinjenje počinjenog kaznenog djela, iskazao iskreno žaljenje te obećao da više neće činiti kaznena djela. No kao otegotnu okolnost sud je uzeo u obzir činjenicu da je okrivljenik počinio namjerno kazneno djelo. Također da je do sada već dva puta pravomoćno osuđivan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini