SPOMINJE SE I KLANJE...

SPOR OKO KUĆE U ISTRI: Žena izrekla mužu prijetnje od kojih se ledi krv u žilama: "...ti ćeš gledati kako ću im piti krv..."

| Autor: Marica KOŠTA
Presudu je donio Općinski sud u Pazinu (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Presudu je donio Općinski sud u Pazinu (snimio Milivoj MIJOŠEK)


"Ubit ću te prije nego što nam završi sud i poruči svom sinu i njegovoj curi da ću ih zaklati, a ti ćeš gledati kako ću im piti krv, kako će to biti slatko!" Riječi su koje je sada 59-godišnja N. K. u ljeto 2020. u jednom mjestu u Istri uputila svom suprugu i koje je on prenio svom sinu i snahi te zbog kojih je na pazinskom Općinskom sudu kažnjena uvjetnom osudom na jedinstvenu kaznu od deset mjeseci zatvora, s trogodišnjim rokom provjeravanja.

Drugim riječima, u zatvor neće ići ukoliko u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo.

Konkretno, žena je osuđena za prijetnju bliskoj osobi (suprugu) te joj je za to izrečena osuda na šest mjeseci zatvora, dok je zbog dvije "obične" prijetnje (suprugovom sinu i njegovoj djevojci) kažnjena sa po tri mjeseca zatvora. Presudom je određeno i da je 59-godišnjakinja dužna podmiriti troškove kaznenog postupka u iznosu od 9.450 kuna.

Iz nepravomoćne presude vidljivo je da su u pozadini prijetnji izrečenih 2020. teško narušeni odnosi supružnika čija je zajednica faktički prestala u siječnju 2019. godine. Oni su, naime, bili u sporu oko vlasništva kuće u Istri u kojoj su živjeli muškarac te njegov sin s
djevojkom, kao i zbog predaje ključeva kuće u posjed.

N. K. je već neko vrijeme živjela u Njemačkoj te je neutvrđenog dana u lipnju 2020. došla u Istru i s ciljem da uplaši i uznemiri supruga, njegovog sina i snahu koji znaju boraviti u kući koja je predmet spora, izrekla stravičnu prijetnju. Od supruga je tražila da prijetnje
prenese sinu i njegovoj partnerici, a ovaj je ustrašen i uznemiren to i učinio pa su riječi koje je N. K. izgovorila suprugu i kod njih izazvali strah i uznemirenost.

Sud je utvrdio da je u vrijeme počinjenja kaznenih djela N. K. bila ubrojiva te ih je počinila s izravnom namjerom - da ih sve uznemiri.

Pri odmjeravanju kazne kao olakotne je sud cijenio činjenice da žena ranije nije kažnjavana, ali i cjelokupnu situaciju, odnosno njezinu frustriranost zbog sudskih sporova sa suprugom s kojim ima narušene odnose i koji joj je duže vrijeme odbijao dati ključ kuće u Istri.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini