PRAVOMOĆNO

OSUĐEN ZBOG SPOLNOG ZLOSTAVLJANJA I ISKORIŠTAVANJA DJETETA: Neodrađene kažnjeničke sate na slobodi Puljanin će "odraditi" u zatvoru

Ilustracija (N. LAZAREVIĆ)

Ilustracija (N. LAZAREVIĆ)


Osuđenik je 730 sati rada za opće dobro na slobodi trebao odraditi od 9. studenog 2016. do 9. rujna 2017. godine. Odradio je 570 kažnjeničkih sati, ali ne dinamikom kakvu mu je odredio Probacijski ured u Puli kojem se i prestao javljati. Neizvršenih 160 sati zamijenjeno mu je kaznom od 80 dana zatvora

Puljanin (27), osuđenik koji je pravomoćnom presudom Županijskog suda u Puli zbog jednog teškog kaznenog djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta i jednog kaznenog djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina bio kažnjen radom za opće dobro na slobodi, ipak će morati u zatvor.

Presuda je, naime, 14. lipnja 2016. donesena na temelji sporazuma Županijskog državnog odvjetništva u Puli i okrivljenika, a njome mu je izrečena jednogodišnja zatvorska kazna. Potom je kazna, uz njegov pristanak, zamijenjena radom za opće dobro na slobodi u trajanju od 730 sati koje je trebao odraditi od 9. studenog 2016. do 9. rujna 2017. godine. Odradio je tako 570 kažnjeničkih sati, ali ne dinamikom kakvu mu je odredio Probacijski ured u Puli kojem se i prestao javljati.

Stoga je Probacijski ured o tome izvijestio Županijski sud u Puli čije je izvanraspravno vijeće riješilo da će se neizvršen rad za opće dobro u trajanju od 160 sati zamijeniti kaznom od 80 dana zatvora. (M. Ko.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter