U AGROTURIZMU MILENA U BAČVI

SLUČAJ TROVANJA PLINOM U KOJEM JE SMRTNO STRADALO DVOJE MLADIH  / ODVJETNIK GORAN GATARA: "Đorđe Stefanov nije i ne može biti odgovoran za nastup tragičnog događaja"

Nakon što je od ovlaštenog koncesionara Đorđe Stefanov zatražio čišćenje i kontrolu dimnjaka i po izvršenoj kontroli i čišćenju od izvođača radova dobio pismenu potvrdu da su dimnjaci ispravni za korištenje, nije subjektivno i objektivno imao razloga sumnjati u ispravnost dimnjaka i mogućnost nastanka nesreće, tvrdi Gatara

| Autor: Marcello ROSANDA
Nesreća se dogodila u agroturizmu Milena u Bačvi nedaleko Višnjana, 2015. godine / Tragično preminuli Lara Nikolić i Patrik Blaško

Nesreća se dogodila u agroturizmu Milena u Bačvi nedaleko Višnjana, 2015. godine / Tragično preminuli Lara Nikolić i Patrik Blaško


Ovih se dana u našu redakciju javio riječki odvjetnik Goran Gatara koji tvrdi da se u vezi nesreće i sudskih postupaka koji se vode povodom tragičnog događaja u Bačvi od prije sedam godina, u kojem su smrtno stradali Patrik Blaško i Lara Nikolić, u tekstovima objavljenim u Glasu istre kontinuirano iznose tendenciozni navodi. Također, Gatara dodaje da se proteklih sedam godina prenose isključivo tvrdnje i stajališta samo jedne strane, točnije odvjetnika Ingrid Barić i Marina Barića.

Gatara je pravni zastupnik okrivljenog Đorđa Stefanova, vlasnika agroturizma Milena u Bačvi u kojem je došlo do trovanja plinom, zbog čega su Blaško i Nikolić izgubili živote nakon što su nakon vjenčanja kojem su prisustvovali kao gosti legli na spavanje.

Izdan je račun

Svojim reagiranjem Gatara, kako kaže, još jednom apelira na novinarsku profesionalnost. Upravo zato ćemo njegove navode i objaviti, kao što smo objavili i one suprotstavljene strane. U kratkom razgovoru on iznosi, kako veli, suštinu cijele sudske priče.

Da podsjetimo, nakon što je u rujnu prošle godine, šest godina nakon smrti Lare Nikolić i Patrika Blaška uslijed trovanja ugljičnim monoksidom u agroturizmu Milena u Bačvi kod Višnjana, potvrđena optužnica protiv vlasnika Đorđa Stefanova, nedavno je pazinsko tužiteljstvo preuzelo slučaj u cjelini. Naime, kazneni progon Stefanova najprije su pokrenule obitelji Blaško i Nikolić putem riječke odvjetnice Ingrid Barić, dok se postupak po službenoj dužnosti odvijao protiv tvrtke D.I.M.Š.O. iz Čavli i njezina vlasnika Marka Bajraktarevića. Jer, istraga DORH-a je, sve do sada, rezultirala podizanjem optužnice samo protiv njih, dok su protiv vlasnika agroturizma Stefanova DORH i prvostupanjski sudovi u dva navrata obustavili kazneni postupak.

Odvjetnik Goran Gatara (Snimio Milivoj Mijošek)

"U postupku je utvrđeno da je Đorđe Stefanov, sukladno Odluci o obavljanju dimnjačarskih poslova na području Općine Višnjan, dana 16. srpnja 2015. godine zatražio od ovlaštenog koncesionara čišćenje i kontrolu dimnjaka, a kojom se, prema stalnom sudskom vještaku i pravilima struke - osnove dimnjačarstva - utvrđuje funkcionalnost dimovodnog objekta te se za to izdaje dokument naručitelju, a koja kontrola sukladno pravilima struke predstavlja atest. U konkretnom slučaju, ovlašteni dimnjačar-koncesionar Općine Višnjan je Đorđu Stefanovu, nakon izvršene naručene kontrole i čišćenja dimnjaka, izdao račun s napomenom da su dimnjaci ispravni za korištenje. U postupku je također utvrđeno da je zbog neispravnosti-propusnosti dimnjaka došlo do nesretnog događaja i posljedice", kaže Gatara, očito aludirajući na odgovornost dimnjačara i tvrtke koja je vršila tu uslugu.

Pismena potvrda

"Dakle, nakon što je od ovlaštenog koncesionara Đorđe Stefanov zatražio čišćenje i kontrolu dimnjaka i po izvršenoj kontroli i čišćenju od izvođača radova dobio pismenu potvrdu da su dimnjaci ispravni za korištenje, nije subjektivno i objektivno imao razloga sumnjati u ispravnost dimnjaka i mogućnost nastanka nesreće. Tim više što u istom objektu stanuje njegova majka koja je čuvala njegovo dvoje maloljetne djece. Iz navedenih razloga Đorđe Stefanov nije i ne može biti odgovoran za nastup tragičnog događaja", tvrdi Gatara.

Također, odvjetnik Đorđe Stefanova reagirao je na još jedan tekst u našem listu u kojem smo izvijestili da su koncem prošle godine Stefanov i osiguravajuće društvo Grawe Hrvatska presudom Općinskog suda u Rovinju, nakon provedenog parničnog postupka, dužni obiteljima Blaško i Nikolić solidarno isplatiti ukupno 1.215.000 kuna s kamatama na ime neimovinske štete prouzročene smrću mladog para.

"Pored navedenog, u tekstu se spominje i to da je moja stranka presudom Općinskog suda u Rovinju obvezana da obiteljima stradalih isplatiti naknadu štete, međutim ne spominje se da ista presuda nije pravomoćna budući da su Đorđe Stefanov i GRAWE d.d. protiv takve presude podnijeli žalbu o kojoj još nije odlučeno", zaključuje Gatara.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini