Raspisali se talijanski mediji

SLUČAJ PLJAČKE VIŠE OD MILIJUN KUNA U PULI PREPUN NEJASNOĆA Čiji je novac?

| Autor: Glas Istre, Hina
Privođenje drogooptuženog Talijana (Dejan Štifanić)

Privođenje drogooptuženog Talijana (Dejan Štifanić)


Trojica Talijana koji su osumnjičeni za krađu više od milijun kuna u Puli ispitani su u Državnom odvjetništvu. U policijskom pritvoru završili su u četvrtak kao i još trojica njihovih sunarodnjaka koji su im u tome pomagali. Pomagači su jučer pušteni.

Podsjetimo, prema policijskim podacima u srijedu oko 13 sati, na granični prijelaz Kaštel pristupio je 31-godišnji talijanski državljanin koji je prijavio da mu je u Puli ukradena veća količina novca te da se počinitelji kreću prema graničnom prijelazu kako bi s ukradenim novcem otišli u Italiju. Ubrzo su na granični prijelaz Kaštel pristupila šestorica talijanskih državljana, koje su policijski službenici uhitili zbog sumnje da su 31-godišnjem talijanskom državljaninu otuđili više od milijun kuna.

gg

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su trojica Talijana od 46, 39 i 36 godina u srijedu u prijepodnevnim satima ispred poslovnice banke na Šijanskoj cesti u Puli muškarcu ukrali novac nakon što je s računa podignuo više od milijun kuna. Potom su automobilima krenuli prema granici u čemu su im pomogla još trojica Talijana u dobi od 42, 38 i 35 godina. 

U policiji ističu da su zahvaljujući brzoj reakciji osumnjičeni spriječeni u prelasku granice, uhićeni i po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 3. prosinca u večernjim satima, privedeni u pritvorsku jedinicu istarske policije.

Prema pisanju talijanskih medija, radi se o pljački od oko 195 tisuća eura odnosno nešto manje od milijun i pol kuna. Među uhićenima su navodno i dvojica talijanskih policajaca s područja Napulja, te jedan pripadnik karabinjera.

gg

Talijanski elektronički mediji jučer su objavili kako se šestorka uputila u Istru kako bi preuzela novac od neke tvrtke u likvidaciji. Zanimljivo je, međutim, da talijanski mediji navode kako su dva policajca i karabinjer činili osiguranje "poduzetniku" iz Italije koji je podigao novac u Hrvatskoj.

Hrvatska policija reagirala je na prijavu suvlasnika iste tvrtke, očito osobe iz ovih krajeva koja je shvatila da njegov kolega odnosi novac u Italiju. Ta osoba prijavila je i da je dobila prijetnje od ekipe koja se iz Italije u Hrvatsku zaputila po navedeni novac. Talijanski mediji kažu da je slučaj prepun nejasnoća, te da je tvrtka čiji je novac podignut nedavno dobila pozamašne kredite, ali da je novac privremeno, zbog pravnih razloga, bio blokiran. Je li riječ o talijanskom kapitalu u Hrvatskoj ili obrnuto, za sad ostaje nepoznanica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater