INTERVENIRALI PROTUEKSPLOZIVCI

Šetao šumom u Rovinju, PA PRONAŠAO RUČNE BOMBE

| Autor: Glas Istre
(Foto PU Istarska)

(Foto PU Istarska)


Rovinjska je policija jučer zaprimila prijavu muškarca koji je tijekom šetnje šumom u predjelu Cuvi u Rovinju pronašao predmet nalik na minsko-eksplozivno sredstvo.

Na mjesto događaja izašao je odmah policijski službenik Protueksplozijskog odjela PU istarske, koji je pregledao teren i pronašao dvije ručne bombe M93 te ih je uništio kontroliranom eksplozijom.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju.

Podsjećamo građane da još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, kako onih iz II. svjetskog rata, tako i onih novijeg datuma.

Takva sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz prometnice, u moru ili na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova. Ukoliko pronađete takva sredstva nemojte ih dirati niti donositi u policijsku postaju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o tome obavijestite policiju na broj 192.

Tada će na teren izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti.

U cilju zaštite svih građana i ovom prilikom molimo građane koji nedozvoljeno posjeduju spomenuta sredstva da ih ne ostavljaju na javnim prostorima u prirodi, a posebno ne u kontejnerima za odlaganje otpada ili u parkovima, odnosno, na mjestima koja su dostupna ostalim građanima.

Ta eksplozivna sredstva moguće je bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija predati policiji u sklopu akcije ''Manje oružja, manje tragedija'', a za što je dovoljno nazvati broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater